HerNews.gr
Γνώμες

Τελικά αλλάζει ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου;

Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται πιστεύω γύρω στα 30 πάνω κάτω. Εξάλλου σε αυτή την ηλικία συνηθίζουμε να έχουμε κάπως κατασταλάξει στο τι θέλουμε από τη ζωή μας σε κάθε τομέα.

Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια για ακόμη μια φορά η παιδική ηλικία και η ανατροφή που έχουμε από τους γονείς μας. Τα ερεθίσματα που λάβαμε από το σχολείο στην διάρκεια όλων των ετών και οι πρώτες φιλίες που είχαμε. Βέβαια θεωρώ ότι τα  γονίδια βάζουν κι αυτά το δικό τους λιθαράκι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Τι είναι ο χαρακτήρας;

Ο χαρακτήρας είναι όσα πιστεύουμε κι όσα πράττουμε. Όλα εκείνα που μπορούμε να πούμε ότι μας καθορίζουν ως προσωπικότητες. 

Τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητά μας και μπορούν είτε να μας βοηθήσουν, είτε να μας εμποδίσουν στη ζωή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο ο χαρακτήρας τους καθορίζει τις επιλογές τους κι όλα όσα σχεδόν θα ζήσουν. 

Μερικοί άνθρωποι ως χαρακτήρες μπορεί να είναι γενναίοι, τολμηροί, φιλόδοξοι ή αστείοι. 

Αλλάζει ο χαρακτήρας μας;

Ναι κι όμως μπορεί να αλλάξει. Μέχρι πριν μερικά χρόνια βέβαια, πίστευα το αντίθετο, όπως μάλλον και οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Ο χαρακτήρας μπορεί να αλλάξει λοιπόν, αρκεί όμως να το θέλουμε εμείς οι ίδιοι προσωπικοί. Διαφορετικά κανείς και τίποτα, δεν μπορεί να μας αναγκάσει. Βλέπετε, βασικό στοιχείο ενός χαρακτήρα είναι και οι συνήθειες. Επειδή λοιπόν η συνήθεια είναι δεύτερη φύση, αν δεν θέλουμε εμείς να αποκτήσουμε νέες συνήθειες και νέα χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Συνήθως βέβαια, καλώς ή κακώς, πρέπει κάτι ή κάποιος να μας ταρακουνήσει κι αυτό δεν γίνεται πάντα με καλό τρόπο. Ωστόσο όλοι μας καλό είναι να κάνουμε κάπου κάπου μια αυτοκριτική και να βλέπουμε στην πραγματική διάσταση τι είδους χαρακτήρα έχουμε διαμορφώσει κι αν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. 

Σε αντίθετη περίπτωση πάντα είναι καλύτερο να αλλάζουμε ως άνθρωποι, πρώτα για τον εαυτό μας και για να νιώθουμε εμείς καλά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

HisStories 01: «Μεταξύ μας δεν νικιέται η αλήθεια!»

Her News b

Γιορτάζοντας ακόμα μια «προσωπική» Πρωτοχρονιά

Her News

Τι είναι αυτοκαταστροφή

Her News b