HerNews.gr
Health

Αβοκάντο: Όλα τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας

Το αβοκάντο είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας. Εδώ, περιγράφουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους αυτό το φρούτο μπορεί να βοηθήσει την υγεία σας.

1. Παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Το αβοκάντο περιέχει περισσότερες από 20 βιταμίνες και μέταλλα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες κι αντιοξειδωτικά, όπως η βήτα-καροτίνη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή υγιών ακόρεστων λιπαρών που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά.

2. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Τα καλά νέα είναι ότι το αβοκάντο είναι μια υγιεινή για την καρδιά υπερτροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ακόμη και μέτριας ποσότητας αβοκάντο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Σε μια μελέτη του 2022, τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο κάθε εβδομάδα είχαν 16% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και 21% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα θεμελιώδες μέρος της διαχείρισης βάρους. Και η κατανάλωση του αβοκάντο, ενώ είναι πλούσια σε λιπαρά, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. 

Τα αβοκάντο είναι φανταστικά τρόφιμα για να τα ενσωματώσετε στα γεύματά σας εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς και τα μονοακόρεστα λιπαρά, θα σας κρατήσουν χορτάτους και θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

4. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι απαραίτητη για την υγεία του εντέρου σας. Ένα ολόκληρο αβοκάντο παρέχει 13,5 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης, στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας και στη διατήρηση ενός λειτουργικού εντέρου.

Μια μελέτη στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός αβοκάντο αυξάνει τα υγιή βακτήρια του εντέρου που διασπούν τις ίνες σε λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας. Τα οξέα αυτά μπορούν να υποστηρίξουν το έντερο, να μειώσουν τη φλεγμονή, να διαχειριστούν το pH του εντέρου και να μειώσουν το οξειδωτικό στρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως 1 ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να σε ωφελήσει

Her News b

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς σας βοηθάει να ξεκουραστείτε;

Her News

Clearcorrect: Οι καλύτεροι ορθοδοντικοί νάρθηκες από την Straumann Group Brand που θα σου χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελο

HerNews ka