HerNews.gr
Health

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς σας βοηθάει να ξεκουραστείτε;

Ο μεσημεριανός ύπνος ειδικά το καλοκαίρι με την τόση ζέστη που κάνει, είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να πάρουμε λίγη ενέργεια. Αλλά μερικές φορές νιώθουμε ένοχες που κοιμόμαστε το μεσημέρι. Πρέπει λοιπόν να ενδώσετε στον πειρασμό και να κλείσετε λίγο τα μάτια σας ή να μείνετε ξύπνιες μέχρι το βράδυ;

Για πολλούς ανθρώπους, ο μεσημεριανός ύπνος είναι η πιο έξυπνη επιλογή. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα λίγα λεπτά ύπνου μπορεί να έχουν περισσότερα να προσφέρουν στην υγεία και την ευεξία σας από όσα φαντάζεστε.

Οφέλη από τον μεσημεριανό ύπνο

Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια δραστηριότητα που σχετίζεται με μωρά ή μικρά παιδιά. Πολλοί από εμάς έχουμε διδαχθεί ότι ο μεσημεριανός ύπνος δεν είναι πλέον απαραίτητος αφού φτάσετε σε μια ορισμένη ηλικία. Ωστόσο, έρευνα δείχνει το αντίθετο. Ο ύπνος το μεσημέρι μπορεί να βοηθήσει όποιον κουράζεται, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο μεσημεριανός ύπνος παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη ευεξίας, ακόμα κι αν κοιμάστε τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες κάθε νύχτα.

Βοηθάει στην ενίσχυση των επιπέδων γνωστικής απόδοσης και εγρήγορσης. Τα οφέλη αυτά μπορεί να διαρκούν έως και δύο ώρες μετά από κάθε υπνάκο. Γι’ αυτό αν κοιμάστε περίπου 20 λεπτά το μεσημέρι μετά ξυπνάτε κι είστε πιο συγκεντρωμένες σε ό,τι κάνετε.

Επίσης με το να κοιμάστε τα μεσημέρια, σας βοηθάτε να ρυθμίσετε τα συναισθήματά σας. Οπότε αν σας διακατέχει μια κυκλοθυμία ή απλά είστε κουρασμένη, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν σύντομο υπνάκο.

Έρευνες δείχνουν ότι μετά από έναν υπνάκο, οι άνθρωποι δείχνουν αυξημένη ικανότητα ελέγχου των συναισθημάτων τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε μια δύσκολη μέρα μπορεί να ωφεληθείτε από έναν μεσημεριανό ύπνο. Σίγουρα θα ξυπνήσετε πιο ανανεωμένες και με περισσότερη όρεξη.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χώρος ύπνου σας έχει σημασία. Εάν βρίσκεστε σε ένα φωτεινό περιβάλλον, μπορεί να σας είναι δύσκολο να αποκοιμηθείτε. Γεμίστε τον χώρο σας με κουβέρτες, αρώματα και αντικείμενα που σας βοηθούν να αισθάνεστε άνετα.

Όσο πιο καλά κοιμάστε το μεσημέρι, τόσο πιο ξεκούραστες θα ξυπνάτε και θα έχετε περισσότερη ενέργεια και διάθεση για το υπόλοιπο της μέρας.

Η αϋπνία συνδέεται με κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με έρευνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Περίοδος και εφηβεία: Μπορεί η διατροφή να επιδεινώσει τους πόνους;

Her News

Πως θα σε βοηθήσει o διαλογισμός στον ύπνο;

Her News

Καθαρισμός της αύρας με φασκόμηλο: Ένα αρωματικό ταξίδι προς την ευεξία

HerNews ka