HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Τα 3 θέματα που σε οδηγούν σε άγχος

Οι σχέσεις είναι όμορφοι δεσμοί που μερικές φορές μπορεί να γίνουν περίπλοκοι. Μπορούν να φέρουν απέραντη χαρά κι αγάπη, αλλά μερικές φορές κι απέραντο άγχος.

Ενώ κάθε σχέση είναι μοναδική, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την προσωπικότητά του, να αισθάνεται άγχος.

Επομένως, είναι καιρός να προσέξετε αυτά τα ερεθίσματα που μπορούν να προκαλέσουν άγχος στη σχέση σας.

Εργαστείτε παρέα με τον σύντροφό σας για να διασφαλίσετε ότι στη σχέση σας υπάρχει ασφάλεια κι ικανοποιητικός χώρος και για τους δύο σας.

Αβεβαιότητα για το μέλλον

Η αβεβαιότητα για το πού πηγαίνει η σχέση είναι μια από τις πιο κοινές πηγές άγχους. Αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να προκύψει από διάφορους λόγους. Για παράδειγμα μπορεί να μην γνωρίζετε εάν ο σύντροφός σας πραγματικά θέλει και επιθυμεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Σε πολλές σχέσεις στις μέρες μας μπορεί δύο άτομα που βγαίνουν ραντεβού για περισσότερο από ένα χρόνο να μην έχουν συζητήσει για μελλοντικούς στόχους, φιλοδοξίες ή πώς σχεδιάζουν να χτίσουν τη ζωή τους μαζί. Όταν ένα άτομο θέλει να ηρεμήσει και το άλλο αποφεύγει την ερώτηση κάθε φορά, η αβεβαιότητα μπορεί σίγουρα να προκαλέσει άγχος.

Θέματα επικοινωνίας στις σχέσεις

Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί τη βάση και τη γέφυρα σε όλες τις υγιείς σχέσεις. Οι παρεξηγήσεις μπορεί να αυξηθούν όταν η επικοινωνία αποτυγχάνει, οδηγώντας σε εκνευρισμό, άγχος ή ανησυχία. Η έλλειψη επικοινωνίας μετά από μια παρεξήγηση δείχνει την απροθυμία κάποιου να επικοινωνήσει τα συναισθήματα ή τις ανάγκες του. Ακόμα και να επιλύσει αποτελεσματικά τις συγκρούσεις.

Για παράδειγμα, όταν ένα ζευγάρι μπλέκει συχνά σε καβγάδες κι ο ένας σύντροφος κλείνεται στον εαυτό του αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος κι ανησυχία στο άλλο άτομο.

Εξισορρόπηση της ανεξαρτησίας

Η εύρεση της σωστής ισορροπίας στις σχέσεις συχνά αποτελεί πρόκληση. Όταν ο ένας σύντροφος νιώθει ασφυκτικά από την ανάγκη του άλλου για συνεχή προσοχή και ο άλλος νιώθει απογοητευμένος που δεν περνά ποιοτικό χρόνο μαζί, κάτι τέτοιο οδηγεί σε άγχος.

Για παράδειγμα, ενώ η γλώσσα αγάπης ενός ατόμου μπορεί να είναι η σωματική επαφή και ο ποιοτικός χρόνος, ο άλλος μπορεί να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει.

Κι όταν προκύψουν αυτές οι συγκρούσεις μπορεί να δημιουργηθεί άγχος. Επομένως, είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για να εκδηλώσουν και οι δύο τα θέλω τους.

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στον σύντροφό σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: 5 λόγοι που δεν μπορω να βρω σύντροφο

Her News

Social media: Η αρνητική επίδραση που έχουν στις σχέσεις

Her News

Tips για να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση

Her News