HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου;

Το να μάθετε ότι είστε έγκυος είναι μια συναρπαστική στιγμή στο ταξίδι για την εγκυμοσύνη σας. Αφού συνειδητοποιήσετε τα νέα, μπορεί να αναρωτιέστε πότε είναι κατάλληλη στιγμή να μοιραστείτε τα χαρμόσυνα με την οικογένειά σας και τους στενούς σας φίλους.

Αν και το πότε θα ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας είναι τελικά μια προσωπική επιλογή, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας.

Πότε «πρέπει» να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Αυτή είναι μια πολύ κοινή ερώτηση από πολλές γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι περιμένουν παιδί, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Πραγματικά δεν υπάρχει «κατάλληλη» στιγμή για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας. Βέβαια σίγουρα θα μοιραστείτε χωρίς δεύτερη σκέψη τα νέα στον σύντροφό σας και πατέρα του παιδιού σας.

Από κει και πέρα, συνήθως οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν να περάσει το πρώτο τρίμηνο για να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι πρώτοι τρεις μήνες θεωρούνται λίγο πιο “επικίνδυνοι” με τους υπόλοιπους έξι μήνες. Σε αυτή την περίοδο είναι αυξημένος ο κίνδυνος για αποβολή, που δυστυχώς συμβαίνει στο 10% περίπου των κυήσεων.

Αλλά ο κίνδυνος αποβολής είναι πολύ χαμηλότερος μετά το πρώτο τρίμηνο. Γι’ αυτό πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πιο ασφαλές να περιμένουν μέχρι τότε, για να μοιραστούν τα νέα.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είστε έγκυος και κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, ίσως θελήσετε να επιβεβαιώσετε σε πρώτη φάση την εγκυμοσύνη με τον γυναικολόγο σας.

Το πρώτο ραντεβού μετά από ένα θετικό τεστ και τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος, συνήθως λαμβάνει χώρα περίπου στις 8 έως 10 εβδομάδες. Τότε ο γιατρός μπορεί να κάνει έναν γενικό έλεγχο για την υγεία σας και να καθορίσει τυχόν παράγοντες κινδύνου. Ίσως νιώσετε καλύτερα λοιπόν, γνωρίζοντας αυτές τις λεπτομέρειες πριν κάνετε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Τέλος πολλές γυναίκες θέλουν πρώτα να κάνουν μερικούς υπερήχους και να επιβεβαιώσουν ότι όλα εξελίσσονται ομαλά, πριν πούνε το οτιδήποτε. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εντυπωσιακά νυφικά για εγκύους!

Her News

Αντιμετώπιση της κόπωσης στην εγκυμοσύνη

Her News

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Ένας οδηγός διατροφής για κάθε μέλλουσα μαμά

Her News