HerNews.gr
Beauty

Κρέμα ματιών: Λειτουργεί πραγματικά για τις ρυτίδες;

Η κρέμα ματιών είναι από τα αγαπημένα προϊόντα που έχουμε εμείς οι γυναίκες για την περιποίηση και την φροντίδα του προσώπου μας. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η γήρανση, ο  ήλιος και το κάπνισμα μπορούν να δημιουργήσουν ρυτίδες.

Μερικές γυναίκες δεν ενδιαφέρονται πολύ για τις ρυτίδες των ματιών τους. Όμως, άλλες μπορεί να θέλουν να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία γήρανσης και να διατηρήσουν το δέρμα τους νεότερο. Αν ανήκετε στην δεύτερη περίπτωση ίσως αναρωτηθείτε αν αξίζει να επενδύσετε στις κρέμες ματιών.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε όσα λένε οι ειδικοί.

Τα πάντα για τις κρέμες ματιών

Μια κρέμα ματιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αποκατάσταση των ρυτίδων. Αλλά πρέπει να περιέχει μερικά βασικά ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη ή βιταμίνη C.

Η ρετινόλη είναι μια συγγενική χημική ένωση που προέρχεται από τη βιταμίνη Α. Αυτή η ουσία μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. Παράλληλα αποτρέπει τη διάσπαση του κολλαγόνου και παράγει νέο κολλαγόνο. Επίσης βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι αυτή η ένωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη βελτίωση των ρυτίδων. 

Όμως τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη μπορούν να επιδεινώσουν τα ηλιακά εγκαύματα, γι’ αυτό πρέπει να τα εφαρμόζετε τη νύχτα και να φοράτε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C που περιέχεται σε μια κρέμα ματιών, βοηθά στην αναστολή και την αποκατάσταση των ρυτίδων. Σίγουρα αυτή η βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Βοηθά επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Expert tips για λαμπερά μαλλιά

Her News

Lemonade nails: Σε ποιες περιστάσεις τελικά ταιριάζουν;

HerNewskl

J-Beauty: Οι δύο βασικοί πυλώνες που πρέπει να γνωρίζετε

HerNewskl