HerNews.gr
DECORNEWS

Συμβουλές για να καθαρίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας

Ας το παραδεχτούμε! Τα παιχνίδια του παιδιού σας είναι τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά του, συχνά δίπλα του 24/7. Αυτό σημαίνει ότι παίζει μαζί τους, τα πετάει δεξιά κι αριστερά ή τα παίρνει αγκαλιά για να κοιμηθεί. Σε λίγο, αυτό το πανέμορφο αρκουδάκι μοιάζει με ένα μικρό χάος. Εκτός από την ορατή βρωμιά, τα παιχνίδια μπορεί να φιλοξενούν μικρόβια, αλλεργιογόνα ή χειρότερα, μούχλα.

Διαφορετικά παιχνίδια απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού. Εξάλλου δεν πρέπει μόνο να καθαριστούν, αλλά και να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές συμβουλές για να τα καθαρίζετε σωστά, ώστε να κρατάτε τα παιδιά σας ασφαλή.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα παιχνίδια;

Το πόσο συχνά χρειάζονται καθάρισμα τα παιχνίδια εξαρτάται από το πόσο τα αγαπάει το παιδί σας σας και σίγουρα από το πόσο πολύ παίζει μαζί τους.

Είναι πάντα σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε ένα παιχνίδι πιο συχνά όταν το παιδί σας είναι άρρωστο ή έχει γρίπη και να το κάνετε ξανά μόλις αναρρώσει.

Τα σκληρά πλαστικά και τα παιχνίδια μπάνιου είναι τα πιο εύκολα στη συντήρηση και θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται εβδομαδιαία εάν με αυτά παίζει καθημερινά.

Τα βελούδινα παιχνίδια πλένονται συχνά στο πλυντήριο και στεγνώνουν, επομένως είναι εύκολο να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα (ειδικά αν τα παιδιά κοιμούνται μαζί τους), κάθε δεύτερη εβδομάδα ή όσο χρειάζεται.

Τα ηλεκτρονικά είναι ασφαλή μόνο για τον καθαρισμό επιφανειών και θα πρέπει να καθαρίζονται με απολυμαντικό μαντηλάκι κάθε εβδομάδα και πάντα όποτε ένα παιδί είναι άρρωστο.

Ένα μικρό παιχνίδι που είναι πιο πιθανό να μπει στο στόμα ενός παιδιού και να πέσει στο πάτωμα χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Καθαρίστε το ιδανικά κάθε μία έως δύο ημέρες.

Μπορώ να απολυμάνω τα παιχνίδια με ξύδι;

Με μια λέξη, όχι. Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να σκοτώσει ορισμένα στελέχη μικροβίων. Όμως δεν είναι αρκετά ισχυρό για να φτάσει τα επίπεδα που απαιτούνται για να έχουμε ένα καθαρό παιχνίδι. Είναι καλύτερα να πλένετε τα παιχνίδια σε ζεστό αρωματικό νερό για να τα καθαρίσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News</span

Νεότερα Άρθρα

5 χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε χρώμα για μια μικρή κουζίνα

HerNews ka

Saint Laurent: To νέο θεματικό βιβλιοπωλείο «Saint Laurent Babylone»

HerNewskl

Κρεβατοκάμαρα: Tips για μια μίνιμαλ διακόσμηση

Her News