HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε χρώμα για μια μικρή κουζίνα

Η επιλογή του σωστού χρώματος για μια κουζίνα μπορεί να είναι μια δοκιμή για οποιονδήποτε – ειδικά όταν πρόκειται για ντουλάπια όπου η επιλογή σας είναι λίγο πιο μόνιμη από αυτό που επιλέγετε να βάψετε τους τοίχους. Ωστόσο, με μια μικρή κουζίνα, διακυβεύονται ακόμη περισσότερα. Το χρώμα δεν έχει να κάνει μόνο με το στυλ, αλλά θα επηρεάσει πραγματικά όλη την ατμόσφαιρα του δωματίου, είτε θέλετε να το νιώθετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, είτε κάτι λίγο πιο άνετο και χαρακτηριστικό, εξαρτάται από εσάς.

Φυσικά, δεν έχουν όλοι την καθοδήγηση ενός σχεδιαστή για να τους βοηθήσει να επιλέξουν την τέλεια παλέτα για μια μικρή κουζίνα, αλλά αν δεν είστε σίγουροι πώς να πάρετε αυτήν την πολύ σημαντική απόφαση, σας έχουμε τους 5 χρυσούς κανόνες.

1. Δοκιμάστε κάτι ελαφρύ και φωτεινό

Διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη με επεκτεινόμενο τραπέζι φαγητούΕάν ο στόχος σας είναι να κάνετε τη μικρή κουζίνα σας να αισθάνεται μεγαλύτερη, θα θέλετε ρεαλιστικά να επιμείνετε σε μια πιο ανοιχτόχρωμη παλέτα. Γενικά, επιλέξτε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις όταν επιλέγετε ένα χρώμα ντουλαπιού κουζίνας για μικρότερο χώρο για να κάνετε έναν χώρο πιο ανοιχτό.

Μερικές φορές, αυτή η συμβουλή αντιμετωπίζεται με μια μικρή απογοήτευση, αλλά δεν λέμε ότι πρέπει να κολλήσετε σε ένα απλό λευκό ντουλάπι κουζίνας, αν δεν είναι αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας. Υπάρχουν πολλές τάσεις στο χρώμα του ντουλαπιού κουζίνας που είναι πιο συναρπαστικές από τα απλά ουδέτερα και τελικά, το χρώμα είναι μόνο μια πτυχή του πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε το στυλ σας σε μια κουζίνα.

2. Επιλέξτε κάτι που προσθέτει βάθος

ένα ολόμαυρο μικρό ντουλάπιΤα πιο σκούρα χρώματα του ντουλαπιού και των τοίχων της κουζίνας μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά για μικρούς χώρους όπου θέλετε να έχετε αντίκτυπο. Ο χώρος από πάνω, είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό ντουλάπι, ένα πρόσθετο σε μια μεγαλύτερη κουζίνα, αλλά που περιλαμβάνει έναν εντελώς σκούρο συνδυασμό χρωμάτων.

3. Χαμηλή αντίθεση

Μια κουζίνα με φασκόμηλο πράσινο ντουλάπι, ανοιχτά ράφια και νησίδαΑν και η επιλογή του χρώματος μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτή, οι σχεδιαστές προτείνουν να διατηρήσετε το εύρος της παλέτας σας στην απλούστερη πλευρά, εάν δεν θέλετε η μικρή κουζίνα σας να αισθάνεται οπτικά γεμάτη. Η επιλογή ενός χρωματικού συνδυασμού χαμηλής αντίθεσης είναι σημαντική. Αποφύγετε τις απότομες εναλλαγές μεταξύ σκούρων και ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων, καθώς τείνουν να διαιρούν οπτικά το δωμάτιο, κάνοντάς το ενδεχομένως να φαίνεται μικρότερο.

4. Ταιριάξτε τα ντουλάπια με τους τοίχους

μια ασπρόμαυρη κουζίνα σε ένα μοντέρνο εξοχικό σπίτιΑν πηγαίνετε με ένα σκούρο ντουλάπι, συνδυάστε το με κάτι που μεταφέρει αυτό το χρώμα στους τοίχους. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο ακόμα κι αν θέλετε να δημιουργήσετε μια κουζίνα δύο τόνων. Αν κάνετε σκούρες βάσεις, μπορείτε πάντα να κάνετε ανοιχτόχρωμα ντουλάπια τοίχου και να ταιριάξετε το χρώμα της βαφής τοίχου στα ντουλάπια τοίχου ως οπτικό κόλπο.

5. Μην εστιάζετε πολύ στο μέγεθος

μια μικρή κουζίνα διαμερίσματοςΕάν υπάρχει ένα λάθος που μπορείτε να κάνετε όταν επιλέγετε χρώματα για μια μικρή κουζίνα, είναι στην πραγματικότητα να αισθάνεστε παγιδευμένοι στο να την κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερη ή πιο φωτεινή όταν δεν θέλετε να διακοσμήσετε έτσι τον χώρο. Αντί να μένετε στο αναμενόμενο, σκεφτείτε να αγκαλιάσετε ένα ζωντανό, τολμηρό χρώμα ή έναν ξεχωριστό τόνο ξύλου, αναμειγνύοντας υλικά για μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον. Αυτή η προσέγγιση εισάγει διάσταση και χαρακτήρα, κάνοντας τελικά τον χώρο να αισθάνεται πιο επεκτατικός, εμποτίζοντας τον με προσωπικότητα και ατομικότητα. 

Αυτά είναι τα 3 πιο πολυτελή χρώματα κουζίνας που λατρεύουν οι σχεδιαστές & αποπνέουν κομψότητα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κρύψετε την ακαταστασία σε μια κρεβατοκάμαρα

HerNews ka

4+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε σε πλαστικά κουτιά

HerNews ka

Αναβάθμισε το μπαλκόνι σου στην πόλη με αυτά τα απλά βήματα

Her News