HerNews.gr
Σχέσεις

Πόσο αθώα είναι η συναισθηματική απιστία;

Είναι αλήθεια ότι όταν πρόκειται για συναισθηματική απιστία, η καρδιά μπορεί να πληγωθεί περισσότερο σε μας τις γυναίκες παρά στους άντρες. Σε κανέναν όμως δεν αρέσει να τον απατούν, είτε μιλάμε για τις γυναίκες, είτε για τους άντρες. Βέβαια οι άντρες δεν μπορούν να συγχωρήσουν τη σεξουαλική απιστία επειδή το «εγώ» τους συνθλίβεται. Δεν θεωρούν το συναισθηματικό δέσιμο της συντρόφου τους με άλλον άντρα ως απιστία.

Ωστόσο, το επίπεδο της ζήλιας εξαρτάται από την ασφάλεια που έχει μια σχέση. Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλές που ποτέ δεν θα συγχωρούσαν ή θα ξεχνούσαν τη συναισθηματική ή σωματική απιστία από τον άντρα που εμπιστεύονται. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις αν σπάσει το γυαλί δεν ξανακολλάει.

Η συναισθηματική απιστία σε μια σχέση

Για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συναισθηματικά δεμένες με τον σύντροφό μας. Εξάλλου η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ δύο ανθρώπων γίνεται μόνο όταν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, συναισθηματικά.

Όμως, όταν ένας άντρας ψάχνει σε μια άλλη γυναίκα, συναισθηματική υποστήριξη, η σύντροφός του θα αισθάνεται ότι η συναισθηματική βάση της σχέσης τους έχει χαθεί. Κι όταν αυτό χαθεί, δεν μένει τίποτα να χάσει. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι αν την απατήσει και κοιμηθεί με άλλη γυναίκα, θα είναι εντάξει με αυτό. Σίγουρα όχι! Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να ζουν στην άρνηση.

Το καλύτερο όμως είναι να δεσμευτείτε μόνο εάν μπορείτε να χειριστείτε τη δέσμευση μακροπρόθεσμα. Εάν δύο άτομα βρίσκονται σε μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αμοιβαία κατανόηση, υπάρχουν πολύ λίγα περιθώρια να εισχωρήσει η ζήλια και η απιστία σε οποιαδήποτε μορφή της. Το σημαντικότερο είναι ότι η απιστία συναισθηματική ή σεξουαλική είναι μόνο αποτέλεσμα έλλειψης εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Στο κάτω κάτω ότι η «απιστία» ως λέξη δεν είναι καθόλου καλή. Κάθε είδους απιστία είναι πάντα λάθος ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Είτε πρόκειται για σεξουαλική, είτε για συναισθηματική απιστία οποιουδήποτε είδους, σίγουρα δεν πρέπει να συγχωρεθεί καθόλου. Είναι μια πλήρης κατάρρευση της εμπιστοσύνης. Όταν είστε άπιστοι στον/την σύντροφό σας, στην πραγματικότητα του/της δείχνετε ασέβεια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Πως να του δείξω ότι μου αρέσει πραγματικά;

Her News b

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε θυμωμένοι με τον σύντροφό σας;

Her News

Τρόποι για να καταλάβεις αν η καλοκαιρινή αγάπη είναι αληθινή

Her News