HerNews.gr
Ελλάδα

Άστατος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Από το πρωί θα εκδηλωθούν βροχές μέτριας έντασης στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και σταδιακά θα επηρεαστούν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και η δυτική Στερεά Ελλάδα. Λίγες βροχές αναμένονται και στα δυτικά ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Παροδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους, και μάλιστα στα βόρεια ορεινά προβλέπονται μικρής έκτασης τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Ακόμα καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

Η σχετική δροσιά θα παραμείνει στη δυτική Ελλάδα, όπου προβλέπονται θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 30-32 βαθμούς. Σε μικρή πτώση στην υπόλοιπη χώρα, θα φτάσει το θερμόμετρο τους 34 στη βόρεια Ελλάδα, 35-36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και ως 33 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς και οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις, συγκεκριμένα βορειοδυτικοί στο Σαρωνικό και νοτιοδυτικοί στον Ευβοϊκό 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τα γύρω ορεινά το μεσημέρι θα επηρεαστούν σε μικρό βαθμό, από τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βόρειοι, θα στραφούν σε νότιους με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 2-4 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάνος Δασκαλάκης: “Σας τονίζω ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας… όταν ήμασταν μπροστά!”

Her News b

Τραγωδία στα Τέμπη: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο σταθμάρχης; – Τι λέει δικηγόρος θύματος

HerNews ka

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες συνοδευόμενες απο βροχές – Δείτε αναλυτικά που θα βρέξει

HerNews ka