HerNews.gr
Beauty

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να μας εμποδίσει να λάβουμε μέρος σε ορισμένες δραστηριότητες και να περιορίσει την επιλογή μας σε προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά.

Για να σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε το δέρμα σας, πρέπει να μάθετε περισσότερα για πιθανούς παράγοντες που προκαλούν ευαισθησία.

Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος

Το ευαίσθητο δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος που είναι φυσικά ευάλωτος σε εξωτερικές επιθέσεις, στις οποίες έχει ακραία αντίδραση.

Αυτή η υπερ-αντιδραστικότητα συνδέεται με τη διεγερσιμότητα των νευρικών απολήξεων του δέρματος.

Επομένως το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εκδηλωθεί μέσω διαφορετικών τύπων αντιδραστικότητας, οι οποίες μπορεί να συσσωρεύονται: τσιμπήματα, κνησμός, δυσφορία στη ζέστη ή αίσθημα καύσου.

Ευαίσθητο δέρμα και αιτίες

Η βασική αιτία είναι το αμυντικό σύστημα του ίδιου του δέρματος που δεν κάνει πλέον σωστά τη δουλειά του. Το υγιές δέρμα έχει ένα προστατευτικό φράγμα που ονομάζεται υδρολιπιδικό φιλμ. Αυτό λειτουργεί σαν ασπίδα για να εμποδίσει τα βακτήρια και τους ερεθιστικούς παράγοντες να φτάσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η ασπίδα άμυνας συγκρατεί επίσης την υγρασία κι είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της σφριγηλότητας, της ελαστικότητας και πάνω απ’ όλα της άνεσης του δέρματος!

Στο ευαίσθητο δέρμα, αυτός ο φραγμός εξασθενεί, αφήνοντας το δέρμα ευάλωτο σε αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία. Εκτεθειμένο σε βακτήρια, ερεθιστικούς παράγοντες και περιβαλλοντικές αλλαγές, το δέρμα πιστεύει ότι κινδυνεύει κι εκπέμπει προειδοποιητικά σήματα, οδηγώντας σε έξαψη, κάψιμο και τσούξιμο.

Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος προκαλούνται από ορμονικές διακυμάνσεις όπως ο μηνιαίος κύκλος τους ή το περιεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Οι ορμονικές αλλαγές είναι ιδιαίτερα πιθανό να επιδεινώσουν την έξαψη και την ερυθρότητα του δέρματος.

Τι μπορείτε να κάνετε

Επιλέξτε αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτικά προϊόντα περιποίησης όπως είναι και το ιαματικό νερό, με καταπραϋντική δράση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η ρουτίνα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας σας γίνεται τοπικά. Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας προτείνει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα, με ενεργά συστατικά κατά της ερυθρότητας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kαρέ μαλλιά: Πες μας το στυλ σου να σου πούμε τι σου ταιριάζει!

HerNewskl

Kate Hudson: H μεγάλη αλλαγή στο look της και το μοναδικό retro hairstyle

HerNewskl

Βlonde hair: 5 τρόποι για να τα επαναφέρεις μετά από την τεχνική του ντεκαπάζ!

HerNewskl