HerNews.gr
Ελλάδα

Συνεδρίασε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το καλοκαίρι στην σκιά των πυρκαγιών

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς πέρα από τις αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια ουσιαστική εισήγηση χθες στη Βουλή».

Μάλιστα δήλωσε πως όπως φαίνεται «δυστυχώς θα είμαστε μόνοι στο δρόμο της ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές και τόνισε ότι επιταχύνεται η διαδικασία των αποζημιώσεων.

«Επιχειρώντας να απαντήσουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων η πρώτη συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά πλούσια και γεμάτη ατζέντα που επιταχύνει τα βήματά μας προς τα εμπρός σε μία σειρά από τομείς…Στην υγεία, στην εργασία, στην καθημερινότητα του Πολίτη, στην ασφάλεια και στη δικαιοσύνη».

«Από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Στο Υπουργικό, παρουσιάζονται σειρά σχεδίων νόμων ενώ  αναμένεται να κυριαρχήσει και το θέμα των πυρκαγιών, καθώς στη συνεδρίαση θα υπάρξει ενημέρωση και από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για τις δασικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων.

Κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, θα ενημερώσει για την πορεία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πατέρας θύματος στα Τέμπη: «Με κρατά ζωντανό η λαχτάρα της δικαίωσης»

Her News

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

HerNews ka

Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Her News