HerNews.gr
DECORNEWS

Τα πιο συχνά λάθη στην ανακαίνιση μπάνιου που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μετανιώνουν πάντα

Η ανακαίνιση ενός μπάνιου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το έργο θα πάρει εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα και θα έχετε πολλές δύσκολες αποφάσεις να πάρετε στην πορεία.

Ακόμη και όταν έχετε λάβει υπόψη όλες τις διάφορες προκλήσεις, το κόστος και τις δεσμεύσεις, υπάρχουν αναπόφευκτα μερικά πράγματα που πάνε στραβά. 

Έχοντας αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη ανακαίνισης μπάνιου που οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι σχεδιαστές θέλουν να γνωρίζετε προτού προχωρήσετε και επανασχεδιάσετε τον χώρο σας. 

Για μια σύγχρονη ανακαίνιση μπάνιου χωρίς τύψεις, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε. 

1. Αλλαγή της διάταξης

έργο μπάνιου από την Clare Cousins

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να ανανεώσετε πλήρως τη διάταξη του μπάνιου σας, η μετακίνηση του νιπτήρα, του ντους και της τουαλέτας σας δεν θα είναι εύκολη (ή φθηνή) εργασία. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στο σπίτι και στο πορτοφόλι σας αφήνοντας τα υδραυλικά εκεί που είναι και απλώς αντικαθιστώντας τα φωτιστικά. Εάν η διάταξη είναι καλή και τα υδραυλικά δεν έχουν διαρροές ή ζημιές, δεν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσετε όλους τους σωλήνες στα δάπεδά σας.

2. Μαρμάρινοι πάγκοι

Λεκάνη από μπετόν με μεγάλους χρυσούς καθρέφτες

Όσον αφορά τα υλικά μπάνιου, είναι εύκολο να δελεαστείτε από την πολυτελή εμφάνιση του μαρμάρου στους πάγκους τουαλέτας, αλλά αυτή η πέτρα επίδειξης δεν είναι η πιο πρακτική επιλογή εκεί έξω. Οι φυσικές πέτρες όπως το μάρμαρο είναι πολύ ευαίσθητοι σε λεκέδες και ζημιές. Τα σημάδια και οι γρατζουνιές είναι επίσης κοινά προβλήματα όταν πρόκειται για χρήση μαρμάρου στο μπάνιο, ενώ οι κατασκευασμένες πέτρες απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση.

3. Ανεπαρκής αερισμός

λευκό σοφίτα μπάνιο με φεγγίτες

Ο εξαερισμός βρίσκεται συχνά στο τέλος της λίστας προτεραιότητας κατά την ανακαίνιση ενός μπάνιου, ειδικά όταν πρόκειται για προϋπολογισμούς. Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να επιλέξετε ένα καλής ποιότητας σύστημα εξαερισμού ή ανεμιστήρα και να το συμπεριλάβετε όταν σχεδιάζετε οικονομικά. Αυτό ισχύει για μικρά μπάνια ή μεγάλα. 

4. Επιλογή λάθος χρώματος

ένα μπάνιο με τοίχο έμφασης

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι οι τοίχοι του μπάνιου μας χρειάζονται λίγη επιπλέον επεξεργασία όταν πρόκειται να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας για τη βαφή . Βεβαιωθείτε ότι η μάρκα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλη για χρήση σε αυτούς τους υγρούς χώρους όπου οι συνθήκες υγρασίας μπορεί διαφορετικά να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα ή θρυμματισμό. 

5. Δεν περιλαμβάνετε αρκετό χώρο αποθήκευσης

Μπάνιο με μαρμάρινο πλακάκι με εντοιχισμένα ράφια

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, μην αφήσετε την αποθήκευση στο μπάνιο να είναι εκ των υστέρων. Η αναδιαμόρφωση ενός χώρου προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να επανεξετάσετε τις υπάρχουσες επιλογές αποθήκευσης και να τις αναβαθμίσετε. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε τις φωτογραφίες σας έργο τέχνης

Her News

Σανσιβιέρια: Το δημοφιλές & ευέλικτο φυτό που φροντίζει το σπίτι

HerNews ka

Λευκά σεντόνια: Μυστικά για να τα διατηρήσετε σαν καινούργια

Her News