HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα

Έντονες καταιγίδες, βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται να χτυπήσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καιρός θα είναι άστατος και η κακοκαιρία Daniel θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ήδη η κακοκαιρία χτυπά την Βόρεια Ελλάδα, την Μαγνησία και την Φθιώτιδα, οι ειδικοί μιλούν για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» και οι ακραίες συνθήκες σταδιακά θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη την επικράτεια ενώ χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για πλημμύρες τις επόμενες ώρες σε περιοχές όπως η Εύβοια .

Σημειώνεται πως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ενεργοποιήθηκε το 112 στις περιοχές που αναμένεται να προκληθούν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Την Τρίτη η κακοκαιρία Daniel θα «χτυπήσει» τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια, την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Ημαθία.

Την Τετάρτη οι περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας θα έρθουν αντιμέτωπες με την κακοκαιρία.

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τον Βόλο

Ο Βόλος είναι μία από τις πόλεις που δέχτηκαν το «χτύπημα» της κακοκαιρίας, με τον Ανέστη Αλτίνη, αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ζαγοράς – Μουρεσίου, να κάνει λόγο για ασταμάτητη βροχή.

«Βρέχει από χθες το βράδυ, γύρω στις 22:00, ξεκίνησε να βρέχει ασταμάτητα από τις 03:00 τα χαράματα. Οι αστραπές και οι κεραυνοί που έπεσαν, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους», είπε στο MEGA.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στην περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες τα ξημερώματα της Τρίτης αποκαταστάθηκαν.

Νεότερα Άρθρα

Βιβλία για τα παιδιά της Ιου: Μια ωραία ιστορία

Her News

Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 25χρονη Ανύσια – Το μήνυμα του πατέρα της

HerNews ka

1110: Ενεργοποιήθηκε η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πυρόπληκτους

Her News