HerNews.gr
Διεθνή

Σάνα Μαρίν: Εγκαταλείπει την πολιτική η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας – Ο νέος ρόλος της

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, κάποτε μια από τους νεότερους αρχηγούς κυβερνήσεων στον κόσμο, εγκαταλείπει την πολιτική για ένα νέο εγχείρημα μετά το «καυτό» της καλοκαίρι.

Η 37χρονη Μαρίν εντάχθηκε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ ως «στρατηγικός σύμβουλος» σε μια αλλαγή σταδιοδρομίας την Πέμπτη.

«Ώρα να προχωρήσουμε», είπε η Σάνα Μαρίν, σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Yle . «Είμαι πρόθυμη να μπω σε έναν νέο ρόλο. Πιστεύω επίσης ότι μπορεί να ωφελήσει ολόκληρη τη Φινλανδία. Πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω αυτούς τους ψηφοφόρους (στη Φινλανδία) καλά και ίσως ακόμα καλύτερα στη νέα αποστολή».Η Sanna Marin παρακολούθησε το Flow Festival στο Ελσίνκι τον Αύγουστο.

Το Ινστιτούτο Tony Blair, το οποίο ιδρύθηκε το 2016, συνεργάζεται με πολιτικούς ηγέτες «για να δημιουργήσει πραγματική αλλαγή για τους ανθρώπους τους παρέχοντας συμβουλές σχετικά με τη στρατηγική, την πολιτική και την παράδοση».

Η Μάριν, που επαινείται ως «πραγματιστής ηγέτης», θα συμβουλεύει τους πολιτικούς ηγέτες για τα μεταρρυθμιστικά τους προγράμματα. 

«Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους πολιτικούς ηγέτες παγκοσμίως να επιφέρουν αλλαγές για τον λαό τους – και η Σάνα Μαρίν ξέρει ακριβώς πώς να το κάνει αυτό», είπε ο Μπλερ σε δήλωση. «Η κ. Μαρίν είναι τολμηρή και πρακτική, κατανοεί τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία ως παράγοντας για ένα πιο αποτελεσματικό και με επίκεντρο τον πολίτη κράτος και θα προσφέρει την εμπειρία της στην αποστολή μας σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο».

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Σάνα Μαρίν δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική στο μέλλον.

Η Sanna Marin αντάλλαξε τα επίσημα ρούχα γραφείου της με αντάλλαγμα μια δερμάτινη φούστα και ροζ τοπ.

Μόλις 34 ετών όταν διορίστηκε πρωθυπουργός της Φινλανδίας, η Μαρίν υστερούσε στην επανεκλογή της έναντι του συντηρητικού διαδόχου Πέτερι Όρπο και του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού τον Απρίλιο, τερματίζοντας τρίτη στην κούρσα.  

Αργότερα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της ως ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για να «ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή μου».Η Sanna Marin πόζαρε με την Φινλανδή pol Nasima Razmyar στο φεστιβάλ.

Από τότε που άφησε το αξίωμά της, η Μαρίν έχει ευχαριστηθεί το καλοκαίρι της, όπου παρακολούθησε φεστιβάλ εν μέσω διαζυγίου με τον επενδυτή σύζυγό της Markus Raikkonen μετά από τρία χρόνια γάμου. 

Η πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών από το φεστιβάλ του Ελσίνκι, όπου φόρεσε μια μαύρη δερμάτινη φούστα σε συνδυασμό με ροζ τοπ και γόβες, καθώς και ένα διάφανο μαύρο φόρεμα.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φλόριντα: Πως μία τολμηρή σερβιτόρα έσωσε 11χρονο αγοράκι από τα χέρια του πατριού – κακοποιητή του

Her News

Γυναίκα στη Βραζιλία γέννησε στη συναυλία των Metallica

Her News

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Πως ονομάζεται & ποια είναι η πνευματική της σημασία

HerNews ka