HerNews.gr
Παιδί

Back to school: Οργανώστε την μελέτη στο σπίτι

Πόσο έτοιμοι είστε εσείς και η οικογένειά σας για τη νέα σχολική χρονιά; Είναι έτοιμο το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού σας για μελέτη; Αν όχι, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Υπάρχει χρόνος να οργανωθείτε οποιαδήποτε στιγμή και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αγάπη. Είμαστε εδώ για να το κάνουμε εύκολο.

Υπάρχουν πολλές ιδέες οργάνωσης που μπορείτε να εφαρμόσετε τώρα για να κάνετε το παιδικό δωμάτιο, έναν όμορφο χώρο για μελέτη στο σπίτι. Η παρακάτω λίστα και οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τι έχετε και τι χρειάζεστε για να ψωνίσετε και να σας δώσουν μερικές νέες ιδέες για το πώς να οργανώσετε την τάξη σας στο σπίτι.

Η λίστα με τα απαραίτητα για την μελέτη στο σπίτι

Γενικά θα χρειαστείτε μολύβια, τετράδια, στυλό (κόκκινο, μαύρο, μπλε), φακέλους, γόμες, ψαλίδια, συνδετήρες, κόλλα, χαρτί μιλιμετρέ, αριθμομηχανή και λεξικό. Βέβαια αυτή η λίστα θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με την τάξη στην οποία πηγαίνουν τα παιδιά σας. Αλλά πάνω κάτω αυτά είναι τα βασικά. 

Εκτυπώστε μια λίστα ελέγχου και πάρτε την μαζί σας στο κατάστημα για να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα, τώρα που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. 

Γίνετε δημιουργικοί με τον αποθηκευτικό χώρο

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε όσα θα χρειαστείτε για να διαβάσετε το μικρό σας στο σπίτι. Γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας καλάθια, κάδους, ράφια και συρτάρια για να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα. Πηγαίνετε στο επόμενο επίπεδο οργάνωσης, χρησιμοποιώντας έναν ετικετογράφο ή άλλο σύστημα ετικετών για να κατηγοριοποιήσετε με σαφήνεια όλα τα απαραίτητα.

Δώστε προτεραιότητα σε ένα καθαρό γραφείο

Είναι επιτακτική ανάγκη ο χώρος που διαβάζει το παιδί σας για να ολοκληρώσει τις σχολικές εργασίες, να είναι τακτοποιημένος. Το να έχετε το παιδί σας υπεύθυνο για τη διατήρηση του γραφείου του καθαρό έχει μια σειρά από οφέλη, όπως η οικοδόμηση μιας αίσθησης υπερηφάνειας, μεγαλύτερη αυτογνωσία, αυξημένη αυτονομία και πολλά άλλα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Το παιδί μου δεν κοιμάται”: Τι φταίει και πως θα το αντιμετωπίσετε;

Her News b

Παιδί: Γιατί δεν έχει όρεξη για διάβασμα;

Her News b

Δυσλεξία: Απροσδόκητη δυσκολία στο γραπτό λόγο !

Her News b