HerNews.gr
DECORNEWS

Είναι καλή ιδέα ένας λευκός καναπές; Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε έναν

Εάν είστε λάτρης ενός μινιμαλιστικού σχεδίου εσωτερικής διακόσμησης, πιθανότατα έχετε κάνει την ερώτηση: είναι ένας λευκός καναπές καλή ιδέα; Αυτά τα  έπιπλα ενισχύουν την αίσθηση που θέλουμε στα σπίτια μας αυτή τη στιγμή: ήρεμα, χαλαρωτικά, κομψά και αριστοκρατικά.

Ένας λευκός καναπές μπορεί να είναι ένας κενός καμβάς, ένας τρόπος πειραματισμού με το σχήμα και την υφή, διατηρώντας τα πράγματα διακριτικά.

Τι γίνεται όμως με την πρακτική πλευρά των πραγμάτων; Οι σχεδιαστές με τους οποίους μιλήσαμε για αυτό το κομμάτι μας είπαν ότι όσον αφορά τις ιδέες για το σαλόνι , εξακολουθούν να αγαπούν έναν λευκό καναπέ από αισθητική άποψη – αλλά όταν πρόκειται για οικογένειες, κατοικίδια ή φίλους που είναι επιρρεπείς σε ζημιές, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.Λευκός γωνιακός καναπές σε λευκό σαλόνι με τραπεζάκι σαλονιού από καφέ ξύλο

Είναι καλή ιδέα ένας λευκός καναπές;

Ένας λευκός καναπές μπορεί να δημιουργήσει μια φρέσκια, μοντέρνα και κομψή ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο. Μπορεί να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας και καθαριότητας σε έναν χώρο, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.  Ένας λευκός καναπές μπορεί επίσης να προσφέρει μια ευέλικτη βάση για μια ποικιλία χρωμάτων, επιτρέποντας σε άλλα διακοσμητικά στοιχεία να ξεχωρίζουν.

Οι λευκοί καναπέδες είναι εξαιρετικά ευέλικτοι – με τι δεν ταιριάζει το λευκό; Εάν θέλετε μια ουδέτερη ατμόσφαιρα, το λευκό ύφασμα σε έναν καναπέ παρέχει μια εξαιρετική βάση για να αναμειχθεί με γκρι, μπεζ και καφέ. Ή χρησιμοποιήστε μια ασπρόμαυρη αντίθεση για μια μινιμαλιστική, αλλά πολυτελή εμφάνιση. 

Αλλά αν θέλετε μια πιο πολύχρωμη ατμόσφαιρα, το λευκό είναι ένας υπέροχος κενός καμβάς για να βοηθήσει τα χρώματά σας να αναδυθούν.

Συνολικά, η επένδυση σε έναν λευκό καναπέ μπορεί να είναι μια καλή ιδέα εάν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τις αισθητικές προτιμήσεις σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις πρακτικές δυνατότητες και τη συντήρηση που απαιτείται πριν κάνετε την επένδυση.

Είναι καλή ιδέα ένας λευκός καναπές;  Λευκός καναπές σε σχήμα L σε λευκό τοίχο με αφηρημένη τέχνη

Είναι πρακτικός για οικογένειες & κατοικίδια;

Όλα εξαρτώνται από την κατάστασή σας και το στάδιο της ζωής σας. Εάν περιβάλλεστε από νήπια και σκύλους, τότε ίσως ένας λευκός καναπές να μην είναι για εσάς. Το άγχος της προσπάθειας αποφυγής λεκκέδων απλά δεν αξίζει τον πονοκέφαλο. Αλλά αν ζεις μια ζωή χωρίς αξιολάτρευτους “ταραχοποιούς”, τότε σου λέμε να το κάνεις!

Ένας λευκός καναπές μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για νοικοκυριά με μικρά παιδιά ή κατοικίδια, καθώς οι λεκέδες και οι διαρροές μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Λευκός καναπές σε ένα λευκό σαλόνι με χλωμή αφηρημένη τέχνη τοίχωνΜπορεί επίσης να μην είναι η καλύτερη επιλογή για περιοχές με μεγάλη κίνηση ή για σπίτια με πολύ ηλιακό φως, καθώς το ύφασμα μπορεί να κιτρινίσει με την πάροδο του χρόνου.

Χάρη στην ευελιξία τους, οι λευκοί καναπέδες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όποιον εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει το στυλ του. Ένας κλασικός λευκός καναπές μπορεί να διακοσμηθεί εξίσου καλά με ουδέτερα ή χρώματα με έντονους ή σιωπηλούς τόνους – ξύλο, δέρμα και τα περισσότερα φυσικά υλικά, καθώς και, ας πούμε, ένα vintage τραπεζάκι σαλονιού από γυαλί ή chrome από τη δεκαετία του 1950.

Για να διατηρείται ένας λευκός καναπές όμορφος, είναι σημαντικό να σκουπίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα ή να καθαρίζετε τυχόν βρoμιά ή σκόνη. Ο καθαρισμός των σημείων μόλις προκύψουν διαρροές μπορεί επίσης να αποτρέψει τη δημιουργία λεκέδων. Επιπλέον, η χρήση καλυμμάτων ή προστατευτικών σπρέι μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής του καναπέ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πασχαλινό τραπέζι με φίλους στο σπίτι: Πώς να το οργανώσεις με επιτυχία

Her News

5 μυστικά για να κάνετε την υπαίθρια τραπεζαρία σας πιο άνετη & οικεία για τους καλοκαιρινούς μήνες

HerNews ka

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

Her News