HerNews.gr
Health

Καθημερινές συνήθειες για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να παραμένουμε σε καλή σωματική υγεία για να κάνουμε καθημερινές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να βρούμε και τρόπους για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Σε αντίθεση με πολλές σωματικές ασθένειες, τα συμπτώματα των ψυχικών ασθενειών μπορεί να μην είναι πάντα εμφανή. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι με πολυάσχολη ζωή μπορεί να είναι χαλαροί σε ό,τι αφορά την ψυχική τους υγεία.

Οι παρακάτω συμβουλές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επαγγελματική βοήθεια, αλλά υπάρχουν μικροί τρόποι για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία. 

1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Οι ρουτίνες διαμορφώνουν συνήθειες και οι συνήθειες διαμορφώνουν τη ζωή σας. Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα για να μειώσετε το άγχος σας σχετικά με το τι να κάνετε και να μειώσετε την κούραση αποφάσεων. Το πρωί, ξεκινήστε με ένα χορταστικό πρωινό, ακολουθούμενο από διατάσεις και διαλογισμό. Για μια χαλαρωτική νυχτερινή ρουτίνα, κάντε λίγο διάβασμα ή γράψτε ημερολόγιο. Εναλλακτικά, αφεθείτε σε ορισμένες τελετουργίες περιποίησης του δέρματος. Σημειώστε τα ραντεβού στο ημερολόγιό σας, ώστε να νιώθετε προετοιμασμένοι για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

2. Διαλογιστείτε

Δοκιμάστε ένα σιωπηλό καταφύγιο διαλογισμού όπου μπορείτε να είστε ελεύθεροι από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις για να ηρεμήσετε το μυαλό. Εναλλακτικά, εξασκήστε την ενσυνειδητότητα στην άνεση του σπιτιού σας και κάντε το μέρος της καθημερινότητάς σας. Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε πρωί σε ένα ήσυχο περιβάλλον για να χαλαρώσετε ή να ανανεώσετε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις. Αυτό βοηθάει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

3. Ασχοληθείτε με υπαίθρια αθλήματα

Η άσκηση προτρέπει την απελευθέρωση χημικών ουσιών που προκαλούν καλή αίσθηση στο σώμα, όπως η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεσή σας. Φροντίστε να είστε δραστήριοι όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους καθώς το φως του ήλιου, η φύση και ο καθαρός αέρας ξυπνούν τις αισθήσεις.  Είτε πρόκειται για τζόκινγκ, πεζοπορία ή κολύμπι, ανοίξτε τις αισθήσεις σας σε ό,τι υπάρχει γύρω σας,

4. Μαγειρέψτε ένα γεύμα

Τι πιο ικανοποιητικό από ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα; Εάν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε τις καθημερινές, δοκιμάστε να το κάνετε τα Σαββατοκύριακα. Η παρασκευή απλών συνταγών όπως σάντουιτς και μπισκότα είναι επίσης διασκεδαστική και ικανοποιητική.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να απαλλαγείτε από το συνάχι;

Her News

Μπανάνα: Τα οφέλη της και ένα extra tip

Her News

Ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας;

Her News