HerNews.gr
Beauty

4 Skincare συστατικά για λαμπερή επιδερμίδα

Όλες θέλουμε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα, αλλά με τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και skincare συστατικά, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αποφασίσετε σε ποια να επενδύσετε. Όταν επιλέγετε συστατικά περιποίησης για να προσθέσετε στη ρουτίνα του δέρματός σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις δικές σας ανάγκες. Τα καλά νέα είναι αν θέλετε να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης, να καταπολεμήσετε την ακμή ή να βελτιώσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης, υπάρχει ένα συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει.

Εδώ, αναλύουμε 4 από τα πιο αποτελεσματικά και κοινώς χρησιμοποιούμενα skincare συστατικά περιποίησης για την επιδερμίδα. Κάθε συστατικό έχει μοναδικά οφέλη και μπορεί να ενσωματωθεί στη ρουτίνα περιποίησης σας με διαφορετικούς τρόπους. 

Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία ενώσεων που προέρχονται από τη βιταμίνη Α. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην περιποίηση του δέρματος. Προσφέρουν πολλά οφέλη για το δέρμα. Ανήκουν στα δημοφιλή skincare συστατικά των τελευταίων χρόνων. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η ικανότητα να διεγείρουν τις μεταβολικές διεργασίες στο δέρμα. Επιταχύνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και υποστηρίζουν τη σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ελαστική, λεία και σφριγηλή. Τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο αισθητά.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μορφές ρετινοειδών, συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης. Όταν χρησιμοποιείτε ρετινόλη, συνιστάται να ξεκινήσετε με μία έως δύο εφαρμογές την εβδομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας δεν θα παρουσιάσει παρενέργειες όπως ξηρότητα ή ερεθισμό. Επιπλέον,  η ρετινόλη θα πρέπει να προορίζεται για τη νυχτερινή σας ρουτίνα περιποίησης, επειδή είναι ευαίσθητη στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Βιταμίνη C

Αν και η βιταμίνη C είναι ένα βασικό συστατικό στο καθημερινό σας ποτήρι του πρωινού χυμού, στην περιποίηση της επιδερμίδας, παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης.

Η τακτική χρήση της βιταμίνης C προάγει επίσης τη σύνθεση κολλαγόνου. Είναι ένα από τα βασικά skincare συστατικά που προσφέρουν μια συνολική ανθεκτικότητα στο δέρμα. Μπορεί επίσης να φωτίσει την επιδερμίδα, κάνοντας το δέρμα πιο ομοιόμορφο και λαμπερό.

Η βιταμίνη C είναι γενικά ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για το ευαίσθητο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν βιταμίνης C, αποθηκεύστε το σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Πεπτίδια

Γνωστά ως δομικά στοιχεία για την πρωτεΐνη στο δέρμα, τα πεπτίδια είναι αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Ανήκουν στα skincare συστατικά που καθυστερούν την γήρανση του δέρματος, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Για όσες υποφέρουν από ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, θα χαρείτε να μάθετε ότι τα πεπτίδια παρέχουν βαθιά ενυδάτωση. Είτε τα χρησιμοποιείτε το πρωί, είτε το βράδυ, τα πεπτίδια είναι γενικά ασφαλή και αποτελεσματικά. Μπορείτε εύκολα να εντάξετε τους ορούς πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, εφαρμόζοντάς τους μετά το τόνερ και πριν την ενυδατική κρέμα.

Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Β3, είναι από τα πιο ισχυρά skincare συστατικά. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αντιγηραντική προστασία και  προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με λιπαρό δέρμα με τάση ακμής. Μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγή σμήγματος και να μειώσει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Η νιασιναμίδη είναι επίσης γνωστό ότι εξασθενίζει την υπερμελάγχρωση.

Γενικά, η νιασιναμίδη είναι κατάλληλη για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Ωστόσο, συνιστάται να ξεκινήσετε με χαμηλότερη συγκέντρωση (5% ή χαμηλότερη) για λιπαρό, αλλά ευαίσθητο δέρμα και υψηλότερη συγκέντρωση (περίπου 10%) για μικτό δέρμα με τάση ακμής.

Βούτυρο μάνγκο για τα μαλλιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Viva Magenta: Το πιο iconic χρώμα που θα κυριαρχήσει και θα διαδεχθεί το “Very Peri”

HerNewskl

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Μας έδειξε το πιο μοντέρνο νυφικό μανικιούρ

HerNewskl

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: 5 hairstyles που κολακεύουν και είναι τέλεια για το καλοκαίρι

HerNewskl