HerNews.gr
Beauty

Αν λούζετε τα μαλλιά σας έτσι, το κάνετε λάθος

Το να λούζετε τα μαλλιά σας, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Μπορεί η διαδικασία που γνωρίζετε να είναι το σαμπουάν που βάζετε στα μαλλιά δύο φορές, αλλά παίζει ρόλο αν έχετε ίσια ή σγουρά μαλλιά, πυκνά ή βαμμένα.

Η φιλοσοφία του one-size-fits-all δεν ισχύει για το καθημερινό σαμπουάν και το μαλακτικό σας. Διαφορετικοί τύποι μαλλιών απαιτούν διαφορετικά επίπεδα φροντίδας. Τα ίσια μαλλιά απαιτούν επιπλέον ενυδάτωση, ενώ οτιδήποτε περιέχει parabens ή θειικά άλατα δεν κάνουν καλό στα βαμμένα μαλλιά.

Για να σας βοηθήσουμε να προσαρμόσετε την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, έχουμε μερικές συμβουλές για το πώς να λούζετε τα μαλλιά σας.

Ίσια μαλλιά

Τα ίσια μαλλιά είναι αρκετά εύκολο να διατηρηθούν και συνήθως αρχίζουν να δείχνουν λιπαρά από τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα και μετά. Προτιμήστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε τρίτη μέρα. Βάλτε  μια ποσότητα σαμπουάν σε μέγεθος κουκουτσιού, για να δημιουργήσετε αφρό χωρίς να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ από το προϊόν. Ξεκινήστε απλώνοντας το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής κι απλώστε το στην περιοχή τρίβοντάς το απαλά. Στη συνέχεια, απλώστε το προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και ξεβγάλτε το. Συνεχίστε με ένα απαλό, ήπιο conditioner, απλώνοντάς το από το μέσο μέχρι τις άκρες. 

Αφήστε το να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα πριν το ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αποφύγετε να διατηρείτε το conditioner για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα βαρύνει τα μαλλιά. Επίσης, αναζητήστε ελαφριά σαμπουάν που παρέχουν λάμψη κι ενυδάτωση στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν.

Σγουρά, πυκνά μαλλιά

Τα άτομα με σγουρά μαλλιά χρειάζονται λιγότερο λούσιμο καθώς η συχνή χρήση προϊόντων μπορεί να στεγνώσει τις μπούκλες. Δεδομένου ότι το λάδι δεν συσσωρεύεται γρήγορα στα σγουρά μαλλιά, μπορείτε να λούζεστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, πάρτε μια ανάλογη ποσότητα σαμπουάν και δουλέψτε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Μόλις ξεπλυθεί, εφαρμόστε conditioner από τη μέση μέχρι τις άκρες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα χτενίζετε ενώ το κοντίσιονερ δεν το έχετε ξεπλύνει. Στεγνώστε τα μαλλιά απαλά, αλλά αποφύγετε να τρίψετε την πετσέτα, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν.

Βαμμένα μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν φροντίδα για το λούσιμο, καθώς το συχνό ή καθημερινό λούσιμο μπορεί να κάνει το χρώμα των μαλλιών να ξεθωριάζει νωρίτερα. Τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με συχνά λουσίματα. Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους, το λούσιμο των μαλλιών σας κάθε δεύτερη μέρα είναι αρκετό. Εφαρμόστε προϊόντα απαλλαγμένα από θειικά άλατα και parabens. Χτενίστε απαλά ενώ λούζεστε, για να αφαιρέσετε κόμπους.

Μπάρα σαπουνιού: Οι λόγοι για να λούζεις με αυτή τα μαλλιά σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας αυτό το καλοκαίρι

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Υιοθέτησε το lipgloss nails trend!

HerNewskl

5+1 τρόποι για ν’ αξιοποιήσεις τη βαζελίνη

Her News