HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Εξηγεί πως μπλέχτηκαν οι άγκυρες των πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, σε συνέντευξη στο Kontra News , αφού ευχήθηκε συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους στις πλημμύρες αλλά και στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αντώνη, εξηγεί τι συμβαίνει με τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου έχει μπλεχτεί η άγκυρα του ενός στην προπέλα του άλλου.

«Υπάρχουν δύτες που προσπαθούν να ξετυλίξουν την άγκυρα καθώς προσπαθούν να κρατήσουν το πλοίο από τον δυνατό αέρα, 6-7 μποφόρ. 750 επιβάτες βρίσκονται μέσα στο πλοίο και δεν μπορούν να βγουν. Τα άλλα δύο καράβια έφυγαν αλλά έχασαν τη μία άγκυρα τους, την άφησαν στο λιμάνι όπου πήγε να εξελιχθεί το ατύχημα αλλά χάριν της σωστής αντιμετώπισης από τους συναδέλφους ναυτικούς δεν έγινε», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στα πληρώματα και τους κυβερνήτες για την εμπειρία, την ναυτοσύνη και την προσοχή που έδειξαν. Και ακόμα πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι στο εξής διότι δυναμώνει ο καιρός, από αύριο θα έχουμε 8 με 9 μποφόρ. Θα είναι ένα δύσκολο βράδυ».

«Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν πρόκειται για μπέρδεμα στις καδένες μεταξύ τους αλλά έχει μπερδευτεί η καδένα του ενός στον άξονα του πλοίου και την προπέλα. Ένα απλό σχοινί εάν μπερδευτεί στην προπέλα, χρειάζεται η επέμβαση δύτη και αρκετές ώρες εργασίας για να το ξετυλίξει, μειώνοντας όσο γίνεται τη ζημιά.

Το καράβι δεν θα μπορεί να είναι αυτοδύναμο, γι αυτό βρίσκονται εκεί τα τρία ρυμουλκά. Είναι ένα πολύ σοβαρό συμβάν και μακάρι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί μέσα, το βράδυ να είναι στο σπίτι τους», δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι Υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 1974 μέχρι σήμερα

HerNews ka

Έφη Αχτσιόγλου vs Στέφανος Κασσελάκης: Η ζωή και η πορεία των διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ

HerNews ka

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζουν οι περιγραφές κατοίκου στον Παλαμά – «Γιαγιά επιπλέει πνιγμένη στην κουζίνα του σπιτιού»

HerNews ka