HerNews.gr
Fitness

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μια προπόνηση

Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε την προπόνηση που κάνετε και να έχετε ευρύτερο φάσμα πλεονεκτημάτων, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε να ασκηθείτε το πρωί.

Δείτε τι λέει η επιστήμη για την καλύτερη ώρα της ημέρας για άσκηση.

Οι πρωινές προπονήσεις έχουν ένα πλεονέκτημα

Η προπόνηση το πρωί – ειδικά με άδειο στομάχι – είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το αποθηκευμένο λίπος, καθιστώντας το ιδανικό για απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ορμονική σύνθεση του σώματος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, έχετε ένα ορμονικό προφίλ που οδηγεί σε καλύτερο μεταβολισμό του λίπους. Οι άνθρωποι έχουν φυσικά αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης κι αυξητικής ορμόνης το πρωί. Αυτά τα δύο εμπλέκονται στον μεταβολισμό. Έτσι θα αντλήσετε περισσότερη από την ενέργειά σας από τα αποθέματα λίπους σας. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Έρευνα δείχνει επίσης ότι η πρωινή προπόνηση μπορεί να μειώσει την όρεξή σας για πολλά σνακ μέσα στην ημέρα.

Αν η γυμναστική είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί, μπορεί γρήγορα να γίνει για εσάς αυτό που λέμε “δεύτερη φύση”. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2019 στο Journal of Physiology διαπίστωσε ότι η άσκηση στις 7 π.μ. μπορεί να αλλάξει το ρολόι του σώματός σας.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι θα αισθάνεστε περισσότερη εγρήγορση το πρωί και θα κουράζεστε νωρίτερα το βράδυ. Οπότε ενδεχομένως να σας προετοιμάζει να ξεκουραστείτε αρκετά για να ξυπνήσετε και να σηκωθείτε για να γυμναστείτε πρωί πάλι την επόμενη μέρα.

Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν μάλιστα ότι είναι πιο εύκολο να τηρείτε υγιεινές συνήθειες που ολοκληρώνονται το πρωί. Ο πρωινός ιδρώτας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική υγεία και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η άσκηση είναι εξαιρετική για τη μείωση του στρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε με βάση τους στόχους σας;

Her News

5 τροφές που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Her News b

Μην φρικάρεις όταν ανεβαίνεις στην ζυγαριά

Her News b