HerNews.gr
Fitness

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε με βάση τους στόχους σας;

Αν σκέφτεστε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, αυτό εξαρτάται από τους στόχους σας. Ο χρόνος που πρέπει να περάσετε στο γυμναστήριο καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.

Πού βρίσκεστε στο ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης

Εάν είστε εντελώς αρχάριοι, η μετάβαση από το να μην κάνετε τίποτα στην καθημερινή άσκηση πιθανότατα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι καλή ιδέα να αυξάνετε σταδιακά τις ημέρες προπόνησής σας, για να αφήνετε το σώμα σας να αναρρώσει μετά από κάθε προπόνηση.

Επίσης η υπερβολική άσκηση μπορεί πραγματικά να εμποδίσει την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.

Να συμπεριλαμβάνετε πάντα 1-2 ημέρες ανάπαυσης στην εβδομαδιαία ρουτίνα απώλειας βάρους για να κάνετε ένα διάλειμμα όταν γυμνάζεστε.

Ο τρόπος ζωής σας

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, η καλύτερη ρουτίνα προπόνησης είναι αυτή που σας αρέσει και ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό να επιμείνετε. Όσον αφορά την άσκηση, η συνέπεια είναι το κλειδί, επομένως δεν έχει νόημα να δεσμευτείτε για μια ώρα άσκησης, 6 ημέρες την εβδομάδα, αν μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Το είδος της άσκησης

Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση των προπονήσεών σας, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστεί να αφιερώσετε στο γυμναστήριο. Αν για παράδειγμα θέλετε προπονήσεις χαμηλότερης έντασης, όπως το κολύμπι ή το Pilates, είναι απίθανο να δείτε τα ίδια αποτελέσματα καύσης λίπους σε ένα τόσο σύντομο παράθυρο προπόνησης. Ωστόσο, για να διατηρήσετε τη ρουτίνα σας συνεπή, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε αυτό που σας αρέσει και να αποδεχτείτε ότι τα αποτελέσματα απώλειας βάρους σας μπορεί να αργήσουν να εμφανιστούν.

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική άσκηση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί ο χορός είναι το καλύτερο είδος γυμναστικής

Her News

Προπονήσεις barre: Η γυμναστική που θα σε κάνει πιο ευλύγιστη

Her News

Η Μέθοδος του Πιάτου: Έτσι θα έχεις μια ισσοροπημένη διατροφή

Her News