HerNews.gr
Σχέσεις

Πόσο ρόλο παίζει τελικά η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση;

Πολλοί πιστεύουν ότι η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση δεν είναι τίποτα. Μπορεί να πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε εσείς και πόσο ο σύντροφός σας. Αυτό μπορεί να ισχύει για ορισμένες σχέσεις, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων με βάση μόνο την ηλικία.

Λοιπόν, παίζει ρόλο η ηλικία σε μια σχέση; Ας το ανακαλύψουμε.

Η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση

Η ηλικία παίζει ρόλο σε πολλές σχέσεις. Μερικοί άνθρωποι αναζητούν κάποιον που θα είναι ο σύντροφός τους όσο είναι ακόμα υγιείς και ικανοί να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου, ενώ άλλοι θέλουν κάποιον που θα τους σταθεί στο πλευρό τους.

Είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι το μεγαλύτερο άτομο θα είναι αυτόματα πιο σταθερό οικονομικά από το νεότερο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μερικοί άνθρωποι βγάζουν χρήματα γρήγορα σε πρώιμο στάδιο της ζωής τους.

Η προσωπική ανάπτυξη μπορεί να επηρεαστεί από την ηλικία

Η ηλικία δεν είναι απαραίτητα ένας παράγοντας που καθορίζει αν θα τα πάτε καλά με κάποιον ή όχι. Όμως, εάν ο σύντροφός σας είναι μεγαλύτερος από εσάς κι έχει περισσότερη εμπειρία, μπορεί να έχει περισσότερη σοφία να μοιραστεί σχετικά με ορισμένες καταστάσεις. Οπότε θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τη διορατικότητά του.

Η ηλικία μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές και τις αξίες μας

Είναι φυσικό οι άνθρωποι να θέλουν κάποιον που να μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα και το πάθος τους. Αλλά όσο μεγαλώνουμε, αυτά τα πράγματα αλλάζουν. 

Η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις γίνεται προβληματική αν είστε με κάποιον με διαφορετικούς στόχους από εσάς. Διαφορετικοί στόχοι ζωής θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση για χρήματα κι άλλα θέματα.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αν έχετε μια διαφορά με τον σύντροφό σας μέχρι 6 ή 10 χρόνια, δεν θα υπάρχει λογικά μεγάλο χάσμα. Βέβαια εξαρτάται για τι ηλικίες μιλάμε.

Είναι διαφορετικό εσείς να είστε 18 κι εκείνος 30 και περισσότερο κι άλλο εσείς να είστε 30 και ο σύντροφός σας 35 ή 37. Όπως και να έχει όμως υπάρχουν άλλοι παράγοντες που παίζουν πιο σημαντικό ρόλο.

Οι πιο συχνοί λόγοι χωρισμού, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Delusionship: Ο νέος όρος dating που μας έχει μπερδέψει

Her News

Μήπως ο σύντροφός σου είναι ψεύτης; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Πόσο δύσκολο είναι να κάνετε φίλους μετά τα 30;

Her News