HerNews.gr
Ελλάδα

Δρόσος Τσαβλής: Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Όλοι Εμείς”

Ο Δρόσος Τσαβλής, Πνευμονολόγος και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ  είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Όλοι Εμείς”.

Το μήνυμα του

“Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη νοσεί και μάλιστα βαριά. Ευτυχώς δεν πάσχει από ανήκεστο βλάβη, όμως χρειάζεται επειγόντως μια χειρουργική επέμβαση και πεντάχρονη θεραπεία.

Η επέμβαση πρέπει να γίνει στις 8 Οκτωβρίου, όπου οι πολίτες θα κληθούν να καθορίσουν την επόμενη δημοτική αρχή και να πουν «όχι» σε μια συνέχιση της αδιαφορίας, των ατέλειωτων μελετών, της βρώμικης πόλης, των πετσοκομμένων δέντρων και του κυκλοφοριακού χάους.

Όμως, πιο σημαντική είναι η θεραπεία. Δηλαδή το πρόγραμμα εκείνο, οι δεσμεύσεις για να ξεκολλήσει η πόλη από τον βάλτο, να προχωρήσει μπροστά, προσφέροντας καλύτερη ζωή σε κάθε κάτοικό της.

Ο συνδυασμός μας «Όλοι Εμείς», με έντονο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, φρόντισε μέσα στο πρόγραμμά του να συμπεριλάβει άμεσα μέτρα, νέα λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών πιο αποτελεσματική για τους πολίτες και θεμέλια για τη λύση μεγάλων προβλημάτων όπως είναι το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα.
Πρωταρχικός στόχος είναι να ανακαινίσουμε τη Θεσσαλονίκη.

Να αλλάξουμε την εικόνα της, να βελτιώσουμε όσα αντικρίζουν σε δρόμους και δημόσιους χώρους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της.
Αρχικά δημιουργούμε ένα αξιόπιστο σύστημα καθαριότητας, με έμφαση στην τακτική αποκομιδή, με συνεχόμενη καθαριότητα πάρκων, πλατειών και πεζοδρομίων, με πρόβλεψη για διεύρυνση της ανακύκλωσης.

Πως; Με ξεμπλοκάρισμα των ακινητοποιημένων –λόγω έλλειψης ανταλλακτικών- οχημάτων, με καθιέρωση καθημερινών προγραμμάτων αποκομιδής και πλύσης κάδων-δρόμων, γνωστών στους πολίτες και σειρά άλλων άμεσων ενεργειών.

Προχωράμε στο πρασίνισμα της πόλης, καθώς υστερούμε σε πράσινο έναντι πολλών άλλων πόλεων, με σχεδόν 3.000 άδειες δεντροδόχους. Δεσμευόμαστε για τον τριπλασιασμό των υπαρχόντων δέντρων εντός πενταετίας και για δημιουργία μίνι πάρκων γειτονιάς σε πρασιές και άδεια δημοτικά οικόπεδα.

Η εικόνα της πόλης είναι συνυφασμένη με την εικόνα των κτιρίων της και των μνημείων της. Επιδιώκουμε να δώσουμε κίνητρα ώστε να αλλάξει η όψη των πολυκατοικιών στο κομβικό οδικό άξονα της Εγνατίας, ενώ παράλληλα θα αναπλάσουμε εμβληματικά σημεία όπως είναι η περιοχή της Καμάρας, καθώς και των δημόσιων χώρων.

Ακόμα, αποτελεί δέσμευση ο καθαρισμός όλων των μνημείων από συνθήματα και γκράφιτι, με ειδικό συνεργείο.

Ιδιαίτερη όμως είναι η πρόβλεψη για τον άνθρωπο. Με κοινωνικές υπηρεσίες και αυξημένη μέριμνα για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια. Όλοι Εμείς δεσμευόμαστε για τη δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων και γραφείων της δημοτικής αστυνομίας σε κάθε κοινότητα, αποκεντρώνοντας δηλαδή τις δημοτικές υπηρεσίες έξω από το Δημαρχείο.

Με ειδική πρόβλεψη για αύξηση των ΚΔΑΠ, ενίσχυση των ΚΑΠΗ και ίδρυση δομών για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, διατυπώνουμε μια συγκροτημένη πρόταση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζω ως γιατρός ότι η θεραπεία γίνεται με πράξεις και όχι με… ευχές, και αυτό έχουμε σκοπό να το εφαρμόσουμε και ως γιατρειά της πόλης μας”.

Social media

Facebook

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έβλεπε “Φως στο Τούνελ” μέσα από την φυλακή

Her News b

Φρίκη: Ο 38χρονος κακοποιούσε τα εγγόνια της 55χρονης συντρόφου του, με δική της συμμετοχή – Συγκλονίζει η μητέρα των παιδιών

Her News

Ι.Ο.ΑΣ: Να οδηγούμε με ασφάλεια για να μη χάνονται συνάνθρωποί μας

Her News