HerNews.gr
Beauty

Μακιγιάζ: Τα βήματα για την σωστή εφαρμογή των προϊόντων

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε το foundation ή το concealer, είστε στο σωστό άρθρο. Η σωστή σειρά των προϊόντων στο μακιγιάζ είναι πολύ σημαντική. Τα σωστά βήματα φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν έχετε τη σωστή παραγγελία, θα το ξέρετε γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε καλύτερο μακιγιάζ. Όμως η σωστή σειρά, μερικές φορές εξαρτάται από το αποτέλεσμα που εσείς θέλετε, αλλά υπάρχει ένα βασικό μοντέλο που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε το μακιγιάζ.

1. Περιποίηση δέρματος και αντηλιακό

Η περιποίηση του δέρματος και το αντηλιακό είναι τα ανείπωτα primer οποιασδήποτε σταθερής ρουτίνας μακιγιάζ. Αυτά διασφαλίζουν ότι ξεκινάτε με μια καθαρή, ενυδατωμένη και προστατευμένη βάση.

Μια τυπική ρουτίνα περιποίησης δέρματος πριν απλώσετε το μακιγιάζ σας για την ημέρα περιλαμβάνει συνήθως καθαριστικό, έναν ορό, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Για να συμπυκνώσετε τη ρουτίνα σας, σκεφτείτε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο.

2. Color Corrector

Η αντιμετώπιση του αποχρωματισμού και των κηλίδων είναι το τελευταίο βήμα πριν την εφαρμογή του foundation και επιτυγχάνεται καλύτερα με ένα concealer που διορθώνει το χρώμα. Οι κανόνες διόρθωσης χρώματος ευθυγραμμίζονται με τον χρωματικό κύκλο. Να θυμάστε ότι τα αντίθετα χρώματα αλληλοεξουδετερώνονται.

Το πράσινο εξουδετερώνει την όψη ερυθρότητας που προκαλείται από κηλίδες, ενώ το πορτοκαλί μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε το κατάλληλο χρώμα concealer όπου χρειάζεται (με φειδώ) και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το αναμειγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Το κατάλληλο foundation για το μακιγιάζ

Το foundation έχει σκοπό να δώσει στο πρόσωπό σας μια άψογη βάση και να λειτουργήσει ως ομοιόμορφος καμβάς για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

Επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για τον τύπο του δέρματός σας. Ο τύπος του foundation που θα επιλέξετε θα υπαγορεύσει τον τρόπο εφαρμογής του: το υγρό foundation λειτουργεί καλά με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, ενώ το foundation σε πούδρα συνδυάζεται καλύτερα με ένα πινέλο.

4. Σκιά ματιών

Επόμενο βήμα είναι η σκιά ματιών. Μια ουδέτερη παλέτα, είναι μια εξαιρετική επιλογή, γιατί λειτουργεί εξίσου καλά για εμφανίσεις ημέρας ή νύχτας.

5. Μάσκαρα

Μερικές στρώσεις μάσκαρα αναβαθμίζουν το βλέμμα των ματιών, γι’ αυτό σκεφτείτε το ως την τέλεια τελική πινελιά. 

 

Μυστικά για το ντεμακιγιάζ των ματιών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Aποχωρήστηκε τα glazed donut και δημιούργησε μια νέα τάση στο μανικιούρ

HerNewskl

Skincare: Πώς να φτιάξετε μια απλή ρουτίνα προσώπου

HerNews ka

Περί αιδίου και υδάτων: Τι αρέσει στους άντρες

Her News b