HerNews.gr
Beauty

Skincare: Πώς να φτιάξετε μια απλή ρουτίνα προσώπου

Το να φτιάξεις την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας (ή να βρεις πώς να ξεκινήσεις μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος) μπορεί να είναι απίστευτα συντριπτικό, ειδικά αν είσαι αρχάριος. Για παράδειγμα, χρειάζεστε πραγματικά ένα τόνερ ή έναν ορό ; (Όχι!)

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας απαιτεί πράγματι 10 βήματα; (Απολύτως όχι — στην πραγματικότητα, μην το κάνετε.) 

Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου;

 Δεν χρειάζεστε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος 10 βημάτων (ή ακόμα και μια ρουτίνα 5 βημάτων). “Less is more όταν πρόκειται για το δέρμα σας. Στην πραγματικότητα, η χημεία του δέρματός μας χρειάζεται ενυδάτωση και υγρασία για να διατηρήσει έναν καλό φραγμό του δέρματος , τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε από λίγα μόνο προϊόντα. Και, όπως σχεδόν όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν, αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Τρία απαραίτητα προϊόντα περιποίησης δέρματος:

  • Καθαριστικό : απαλό πλύσιμο προσώπου χωρίς θειικά άλατα
  • Ενυδατική κρέμα : μια απλή φόρμουλα χωρίς άρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο φορές την ημέρα
  • Αντηλιακό : αντηλιακό με βάση τα ορυκτά ή χημικά με τουλάχιστον SPF 30

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ελαφρώς πιο προηγμένη ρουτίνα περιποίησης, μπορείτε! Αλλά δεν χρειάζεται. Αν μπορείτε να μένετε σταθερά με αυτά τα τρία βασικά προϊόντα και θέλετε να προσθέσετε περισσότερα, δοκιμάστε ένα ρετινοειδή. 

Μετά από τρεις μήνες, αν το δέρμα σας είναι έτοιμο, προσθέστε μια βιταμίνη C. Αλλά υπάρχουν επιπλέον προϊόντα; Δεν θα βοηθήσει — νομίζω ότι πέντε προϊόντα είναι το μέγιστο .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Grammy 2024- Miley Cyrus: Αυτά τα skincare προϊόντα επέλεξε στα βραβεία!

HerNewskl

Πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας πριν το κούρεμα;

HerNewskl

Kendall Jenner: Έκανε το πιο στυλάτο χριστουγεννιάτικο μανικιούρ

HerNewskl