HerNews.gr
Beauty

Μυστικά για το ντεμακιγιάζ των ματιών

Ποια από εμάς δεν είναι ένοχη που έτριψε τα μάτια όταν έκανε ντεμακιγιάζ, χωρίς να σκεφτεί δύο φορές τη ζημιά που μπορεί να κάνουμε στο δέρμα μας; Σίγουρα αγαπάμε τις αδιάβροχες μάσκαρα και τα αδιάβροχα eyeliners για τη διάρκειά τους όλη την ημέρα.

Αλλά είναι 10 φορές πιο δύσκολο να τα αφαιρέσουμε αργότερα. Έτσι, σε μια προσπάθεια να βρούμε μερικούς πιο ήπιους, αλλά και πάλι αποτελεσματικούς, ρωτήσαμε τους ειδικούς σχετικά με τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε για το ντεμακιγιάζ των ματιών.

1. Σταματήστε το τρίψιμο

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν αφαιρούν το μακιγιάζ των ματιών τους. Θυμηθείτε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο και λεπτό. Όταν τρίβετε σκληρά για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό, ερυθρότητα και ξηρότητα στην περιοχή. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε σημάδια πρόωρης γήρανσης, δηλαδή, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Επομένως είναι σημαντικό να κάνετε εξαιρετικά απαλές κινήσεις σε αυτήν την περιοχή. Χρησιμοποιήστε ελαφριές κυκλικές κινήσεις για το ντεμακιγιάζ, αντί να τρίβετε μπρος και πίσω.

2. Δοκιμάστε τη μέθοδο Soak Method

Η μέθοδος αυτή είναι ήπια κι αποτελεσματική. Θα αρχίσει να διασπά το προϊόν αμέσως χωρίς κανένα επιθετικό σκούπισμα. Για να το δοκιμάσετε, εμποτίστε ένα απαλό βαμβάκι με το ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το εμποτισμένο επίθεμα πάνω από τα μάτια για 10 έως 15 δευτερόλεπτα (ή λίγο περισσότερο εάν έχετε να κάνετε με γκλίτερ). Θέλετε να του δώσετε αρκετό χρόνο για να διαλύσει το μακιγιάζ πριν αφαιρέσετε ελαφρά τυχόν υπολείμματα.

3. Βρείτε το κατάλληλο προϊόν ντεμακιγιάζ

Δεν δημιουργούνται όλα τα προϊόντα ντεμακιγιάζ με το ίδιο τρόπο. Υπάρχουν συγκεκριμένες φόρμουλες για την περιοχή των ματιών.  Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας. Το micellar water μπορεί να είναι εξαιρετικό για το ευαίσθητο δέρμα. Από την άλλη το έλαιο jojoba μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα.

Πώς τα αντιοξειδωτικά βοηθούν την επιδερμίδα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Liquid brunette: Aυτό είναι το πιο λαμπερό χρώμα που θα δούμε το 2024

HerNewskl

Jennifer Lopez: Yιοθέτησε το χτένισμα που δημιουργεί το face lift εφέ

HerNewskl

Dua Lipa: Υιοθετήστε το french pastel μανικιούρ της!

HerNewskl