HerNews.gr
DECORNEWS

Τα υφάσματα που θα κάνουν μια κουρτίνα να φαίνεται πιο luxury

Η κουρτίνα μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο. Αξίζει να προσφέρουμε λίγη προσοχή στην επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων για να φαίνεται μια κουρτίνα πιο luxury. Επίσης οι κατάλληλες κουρτίνες έχουν χρώμα, υφή και σχέδιο που θα εναρμονιστούν με τους τοίχους και το design του εκάστοτε δωματίου για να επιτευχθεί μια ευχάριστη αισθητική.

Τύποι υφασμάτων για μια luxury κουρτίνα

Υπάρχει μια πληθώρα επιλογών σε υφάσματα για κουρτίνες. Το βαμβάκι είναι ένα αειθαλές ύφασμα διαθέσιμο σε διάφορες υφές, σχέδια και χρώματα. Οι βαμβακερές κουρτίνες είναι καλή επιλογή κι αν επιλέξετε ένα βαρύ ύφασμα μπορεί να μπλοκάρει το φως, αν αυτό επιθυμείτε. Για μια ανάλαφρη και αέρινη εμφάνιση, μπορείτε πάντα να επιλέξετε διαφανείς βαμβακερές κουρτίνες. 

Το μετάξι είναι επίσης ένα ύφασμα που υποδηλώνει πολυτέλεια και χαρίζει μια αισθησιακή εμφάνιση που ταιριάζει ιδιαίτερα σε υπνοδωμάτια και σαλόνια.  Αν θέλετε μια πολυτελή εμφάνιση, τότε αξίζει να επιλέξετε πιο βαριά υφάσματα με ανάγλυφη υφή. Ωστόσο, το μετάξι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, γι’ αυτό προσέξτε όταν μια κουρτίνα από μετάξι. Το συνθετικό μετάξι φαίνεται κι έχει σχεδόν ίδια αίσθηση και είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί.

Το βελούδο είναι βασιλικό ύφασμα. Είναι βαρύ και είναι καλό ύφασμα αν θέλετε μια κουρτίνα που θα χαρίσει μια “βασιλική αίσθηση” στο υπνοδωμάτιό σας. Επίσης το βελούδο μπορεί να εμποδίσει το φως και, αν επιλέξετε ζεστά, πλούσια βαθιά χρώματα, οι εσωτερικοί σας χώροι αποκτούν μια ωραία ζεστή εμφάνιση.

Τέλος το λινό έχει τσαλακωμένη υφή και θεωρείται επίσης ένα ύφασμα που θα κάνει μια κουρτίνα να φαίνεται πιο luxury. Τα βαριά και πολυτελή λευκά είδη μπορούν να εμποδίσουν το φως. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να τα πλένετε πιο συχνά και να τα στεγνώνετε αμέσως για να αποφύγετε το τσαλάκωμα του υφάσματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να συνδυάσετε παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία στη διακόσμηση της κουζίνας σας

HerNews ka

Φενγκ Σούι: Με ποια χρώματα θα ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σου το 2023

Her News

4+1 απλά λάθη που παρατηρούν οι σχεδιαστές σε μη ισορροπημένους χώρους

HerNews ka