HerNews.gr
DECORNEWS Pets

Συμβουλές για να κάνετε τον χώρο σας φιλικό & ταυτόχρονα κομψό για τα κατοικίδια

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο που να είναι άνετος για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων. Όταν φτιάχνουμε το μέρος που ονομάζουμε σπίτι, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίσουμε τα κατοικίδιά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το προσωπικό μας στυλ διακόσμησης.

Ακολουθούν  συμβουλές ειδικών που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας να λειτουργεί για εσάς και τους τετράποδους φίλους σας.

Δημιουργήστε μια ζώνη για κατοικίδια

Σκεφτείτε πώς έχετε διαμορφώσει το σπίτι σας για ευκολία. Μιλάμε για καθορισμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των παλτών, των παπουτσιών και άλλων ειδών εξωτερικού χώρου. Εφαρμόστε την ίδια ιδέα στις προμήθειες του κατοικίδιου ζώου σας για να διευκολύνετε τη γρήγορη εύρεση αυτού που χρειάζεστε και να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα. 

Δημιουργήστε άνεση

Ανάλογα με την ηλικία και τη ράτσα του σκύλου σας, μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε τον τύπο των επίπλων στους χώρους διαβίωσής σας.  Ορισμένες μικρότερες ράτσες ή μεγαλύτερα σκυλιά μπορεί να δυσκολεύονται να ανέβουν στον καναπέ για να κάνουν παρέα με εσάς και την οικογένειά σας, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ένα κομμάτι με χαμηλότερο προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σηκωθούν χωρίς να χρειάζονται ράμπα.

Πες Όχι στο Χαλί

Ακριβώς όπως τα έπιπλα μαζεύουν τρίχες κατοικιδίων, έτσι και το χαλί θα κάνει το ίδιο. Επίσης, θα συλλέξει λεκέδες ανεξάρτητα από το πόσο καλά εκπαιδευμένο είναι το κατοικίδιο ζώο σας ή πόσο ευγενικά τρώει. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε μια επιφάνεια δαπέδου που ταιριάζει καλά με το σχέδιο του σπιτιού σας και είναι πιο εύκολο να καθαριστεί, όπως κάτι από πλακάκι, laminate ή επιλογή ξύλου. Ακόμη και σε αυτές τις κατηγορίες, ορισμένες ποικιλίες λειτουργούν καλύτερα από άλλες για τους λάτρεις των κατοικίδιων ζώων. 

Για να ζεστάνετε τα πράγματα ή για να προσθέσετε μια άλλη διακοσμητική πινελιά, σκεφτείτε τα χαλιά της περιοχής. Ενσωματώστε χαλιά περιοχής κατασκευασμένα από φυσικές ίνες όπως σιζάλ ή γιούτα, που είναι και ανθεκτικά και φιλικά προς τα κατοικίδια. Αυτά τα χαλιά μπορούν να προστατεύσουν το δάπεδό σας, να προσθέσουν ζεστασιά στο δωμάτιο και να προσφέρουν ένα άνετο μέρος για να ξεκουραστούν τα κατοικίδια ζώα σας

Κατάστημα με στυλ

Στα κατοικίδια αρέσει να έχουν χώρο για να χαλαρώσουν, να παίξουν και να εξερευνήσουν. Οι προμήθειες για κατοικίδια μπορεί να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα πάντα σωστά. Αυτό διατηρεί τα πάντα τακτοποιημένα και συνεκτικά με τον χώρο γύρω του.  

Προσοχή με τα διακοσμητικά αντικείμενα

Όταν εξετάζετε διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι σας, σκεφτείτε επιπλέον πώς το αγαπημένο σας κατοικίδιο μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτά τα αντικείμενα. Η τοποθέτηση και η αποθήκευση είναι σημαντικές σε νοικοκυριά με κατοικίδια. Δέστε προσεκτικά τα ηλεκτρικά καλώδια και βάλτε τα πίσω από έπιπλα ή αφήστε τα εντελώς όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. 

 

Με λίγο προγραμματισμό και προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ χωρίς να θυσιάσετε  τις ανέσεις που αξίζουν τα πολύτιμα κατοικίδιά σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε το μπάνιο σου έναν απολαυστικό χώρο spa

Her News

Σημεία του μπάνιου σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

5 ιδιοφυείς ιδέες διαρρύθμισης για μικρά υπνοδωμάτια

HerNews ka