HerNews.gr
Pets

Πορτοκαλί γάτες: 6+1 facts που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε για εκείνες

Από τον Milo, τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του The Adventures of Milo and Otis,  μέχρι τον Garfield, οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες είναι από τα αγαπημένα είδη των αιλουροειδών εδώ και δεκαετίες (και λέμε είδη γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω δεν πρόκειται για συγκεκριμένη ράτσα).

Ίσως, αυτές οι γάτες να έχουν κερδίσει την καρδιά σας και τώρα είστε περίεργοι να μάθετε τι κάνει μια πορτοκαλί τιγρέ γάτα τόσο γοητευτική. Είναι η φωτεινή τους γούνα ή η ζεστή προσωπικότητά τους;

Πορτοκαλί τιγρέ γάτα

Συνολικά, οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες λατρεύουν να γουργουρίζουν και να νιαουρίζουν για να εκφραστούν και να μεταφέρουν τα μηνύματά τους στους ιδιοκτήτες τους. Είτε σας μαγεύει η λαμπερή γούνα τους, είτε σας μαγεύουν η στοργική και ζεστή προσωπικότητά τους, υπάρχει κάτι στις πορτοκαλί τιγρέ γάτες που κάνει τους λάτρεις των αιλουροειδών να τρελαίνονται μαζί τους.

Παρακάτω, αποκαλύπτουμε μερικά συναρπαστικά γεγονότα για τις πορτοκαλί τιγρέ γάτες που ίσως να μην ήξερες μέχρι τώρα.  

Γατάκι τζίντζερ1. Το 80% είναι αρσενικά

Μόνο 1 στις 5 πορτοκαλί τιγρέ γάτες είναι θηλυκή, πράγμα που σημαίνει ότι από τον συνολικό πληθυσμό πορτοκαλί τιγρέ γατών παγκοσμίως, υπάρχουν 80% αρσενικά και μόνο 20% είναι θηλυκά.

Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, σας ακούμε να ρωτάτε; Λοιπόν, αυτή είναι μια καλή ερώτηση και ευτυχώς έχουμε μια απάντηση για εσάς. Αποδεικνύεται ότι το χρώμα τους προέρχεται από ένα φυλοσύνδετο γονίδιο, με το χρωμόσωμα Χ να είναι υπεύθυνο για τον πορτοκαλί χρωματισμό.

Δεδομένου ότι τα θηλυκά έχουν δύο χρωμοσώματα Χ και τα αρσενικά το χρωμόσωμα XY, τα θηλυκά χρειάζονται το γονίδιο για την πορτοκαλί γούνα να εμφανίζεται δύο φορές και στα δύο γονίδια Χ, ενώ τα αρσενικά χρειάζονται μόνο ένα γονίδιο Χ για να έχουν τον πορτοκαλί χρώμα για να γεννηθούν τζίντζερ.

2. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι λωρίδων

Γνωρίζατε ότι πορτοκαλί γάτες με μονόχρωμο τρίχωμα δεν υπάρχουν; Είναι αλήθεια! Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι τιγρέ γάτες ανεξάρτητα από το χρώμα τους φέρουν το γονίδιο agouti που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός μοτίβου στο τρίχωμα τους.

Μέσα στο γονίδιο agouti, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι μοτίβων τιγρέ που μπορούν να εμφανιστούν.πορτοκαλί τιγρέ γάτα

3. Η πορτοκαλί τιγρέ γάτα δεν είναι συγκεκριμένη φυλή γάτας

Όσο κι αν θέλουμε να είναι μια συγκεκριμένη ράτσα γάτας, δεν είναι. Είναι απλώς ένα σχέδιο τριχώματος που παρουσιάζεται από πολλές ράτσες γατών. Το πορτοκαλί τιγρέ τρίχωμα βρίσκεται σε πολλές ράτσες γατών, συμπεριλαμβανομένων των Abyssinian, Munchkin, Cornish Rex, Devon Rex και Domestic Shorthair. Το Maine Coons και οι Περσικές έχουν επίσης πορτοκαλί τρίχωμα.

4. Όλες οι πορτοκαλί γάτες είναι τιγρέ

Έχετε δει ποτέ μια πορτοκαλί γάτα με απλή γούνα, χωρίς ρίγες ή κηλίδες;

Όχι, δεν το πιστεύουμε. Γιατί όλες οι πορτοκαλί γάτες είναι τιγρέ. Ωστόσο, δεν ισχύει το αντίθετο – δεν είναι όλες οι τιγρέ γάτες πορτοκαλί. Μπορείτε να έχετε τιγρέ γάτες σε πολλά χρώματα, με το γκρι και το καφέ να είναι τα πιο συνηθισμένα. Πορτοκαλί τιγρέ γάτα

5. Κάθε πορτοκαλί τιγρέ γάτα έχει σημάδι σε σχήμα Μ στο μέτωπό της

Ωστόσο, το σχήμα Μ μπορεί να εξασθενίσει σε μερικές τιγρέ γάτες, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό. Παρόλα αυαν κοιτάξετε προσεκτικά, θα το εντοπίσετε.

6. Οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες είναι οι πιο στοργικές γάτες εκεί έξω

Δεν είναι το χρωματικό σχέδιο των τιγρέ γατών που τις κάνει πολύ στοργικές  αλλά η ανατροφή και η κοινωνικοποίησή τους σε νεαρή ηλικία. Έχοντας μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία – γεμάτη θετικές αλληλεπιδράσεις – οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες μεγαλώνουν σε πολύ στοργικές γάτες.

Γάτα τζίντζερ ξαπλωμένη σε ένα δέμα σανού

7. Οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες αγαπούν το φαγητό

Αν ξυπνήσουν το ξημέρωμα και το μπολ με το φαγητό τους είναι άδειο, θα σε ξυπνήσουν και δεν θα σε αφήσουν να ξανακοιμηθείς μέχρι να γεμίσεις το μπολ τους. Δεδομένης της μη χορταστικής τους ώθησης για φαγητό, οι πορτοκαλί τιγρέ γάτες είναι επιρρεπείς στο αυξανόμενο υπερβολικό βάρος.

Ενώ μια παχουλή πορτοκαλί τιγρέ γάτα θα φαινόταν χαριτωμένη και όλα αυτά, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών προβλημάτων υγείας. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να διατηρείτε υπό έλεγχο τη θερμιδική πρόσληψη της πορτοκαλί τιγρέ γάτας σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Τι είναι το dog agility και πώς μπορεί να ωφελήσει το τετράποδό μας;

HerNews ka

Συνελήφθη με εντολή Θεοδωρικάκου ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για κακοποίηση ζώων

Her News

Κατοικίδια: Tips για αρμονική συμβίωση σκύλου και γάτας

Her News