HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αποθηκεύσετε με σωστό τρόπο τα εποχιακά σας ρούχα

Όταν οι εποχές αρχίζουν να αλλάζουν, συνήθως αλλάζουν και οι επιλογές ρούχων των ανθρώπων. Για παράδειγμα, τα πουλόβερ, τα παλτό, τα καπέλα και τα γάντια παραμερίζονται για ελαφριά ρούχα όταν ο καιρός ζεσταίνει. 

Και αυτά τα χειμωνιάτικα ρούχα επανεμφανίζονται μόλις πέσει ξανά η θερμοκρασία. Για να βεβαιωθείτε ότι τα εποχιακά ρούχα σας παραμένουν σε καλή φόρμα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα ρούχα σωστά. 

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αποθήκευση εποχιακών ρούχων. Μια μικρή προσπάθεια κατά την αποθήκευση των ρούχων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν έρθει η ώρα να ξεσυσκευάσετε για μια νέα σεζόν.

Καθαρίστε όλα τα εποχιακά ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε

Ακριβώς πριν από την αποθήκευση των εποχιακών ρούχων σας είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε καλά τα ρούχα. Τυχόν λεκέδες στα ρούχα θα σκουρύνουν και θα χειροτερέψουν κατά την αποθήκευση. Τα καθαρά ρούχα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προσελκύσουν έντομα στην αποθήκευση. 

Χρησιμοποιήστε το σωστό είδος αποθήκευσης

Τόσο τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης όσο και τα κουτιά από χαρτόνι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ρούχων, αν και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα κουτιά είναι καθαρά για να αποφύγετε λεκέδες και έντομα. Ακόμη και τότε, να γνωρίζετε ότι τα χαρτόκουτα μπορούν να προσελκύσουν έντομα. Και αν υπάρχει παγιδευμένη υγρασία σε ένα πλαστικό δοχείο, μπορεί να προκαλέσει μούχλα και μούχλα στα ρούχα σας.

Ένα από τα καλύτερα δοχεία για την αποθήκευση ρούχων είναι μια άδεια βαλίτσα που έχει καθαριστεί επιμελώς ή κλασικοί κάδοι αποθήκευσης με καπάκια που κλειδώνουν που κρατούν έξω την υγρασία.

Να είστε προσεκτικοί με τη ναφθαλίνη

Η ναφθαλίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά των εντόμων , αλλά να έχετε κατά νου ότι περιέχουν ένα τοξικό φυτοφάρμακο που μπορεί να είναι θανατηφόρο για παιδιά και κατοικίδια. Μια πιο υγιεινή επιλογή για την αποτροπή των εντόμων κατά την αποθήκευση των ρούχων είναι η συσκευασία με μπλοκ κέδρου ή σε δοχείο με επένδυση κέδρου, αν και να θυμάστε ότι κανένα αποτρεπτικό μέσο δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα έχετε προβλήματα με έντομα. Να χρησιμοποιείτε πάντα χημικά σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας και να τα αποθηκεύετε προσεκτικά.

Κρεμάστε σωστά τα ρούχα

Για αντικείμενα που είναι κατάλληλα να κρεμαστούν για αποθήκευση, όπως ένα παλτό, χρησιμοποιήστε όλες τις θηλιές για να μην παραμορφωθούν τα ρούχα. Επίσης, τυλίξτε τα ρούχα με κάτι που αναπνέει (π.χ. μια υφασμάτινη τσάντα ρούχων). Και βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα έχουν αρκετό χώρο για την κυκλοφορία του αέρα. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο μούχλας κατά την αποθήκευση των ρούχων, καθώς και θα αποτρέψει το τσαλάκωμα των ρούχων.

Μην κρεμάτε τα πάντα

Μην κρεμάτε πουλόβερ ή άλλα πλεκτά αντικείμενα που μπορεί να παραμορφωθούν από το μακροχρόνιο κρέμασμα. Αντίθετα, διπλώστε προσεκτικά τα αντικείμενα και τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο αποθήκευσης. Τοποθετήστε τα διπλωμένα σας αντικείμενα ξεκινώντας από τα πιο βαριά κομμάτια στο κάτω μέρος μέχρι τα ελαφρύτερα κομμάτια από πάνω. 

Επιλέξτε καθαρό, ψυχρό, σκοτεινό και στεγνό χώρο

Ο χώρος όπου αποθηκεύετε τα ρούχα πρέπει να είναι καθαρός, δροσερός, σκοτεινός και στεγνός για να προστατεύονται τα αντικείμενά σας. Καθαρίστε λοιπόν καλά οποιαδήποτε περιοχή πριν τη χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση. Επιλέξτε ένα μέρος που δεν είναι πιθανό να εκτεθεί σε υψηλή ζέστη. Αποφύγετε περιοχές κοντά σε πηγές θέρμανσης. Ένα σκοτεινό σημείο θα αποτρέψει το ξεθώριασμα. Και ένα ξηρό σημείο είναι ιδανικό γιατί η υγρασία μπορεί να προσελκύσει έντομα και να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

Ελέγξτε τα αποθηκευμένα ρούχα σας

Μην εγκαταλείπετε τα αποθηκευμένα ρούχα σας στη λήθη. Ελέγχετε τα τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Όταν είστε έτοιμοι να βγάλετε τα ρούχα από την αποθήκευση, καθαρίστε όλα τα ρούχα πριν τα φορέσετε. Επίσης, επιθεωρήστε τα δοχεία αποθήκευσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ρωγμές, λεκέδες ή άλλες ζημιές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας με φωτογραφίες σας σε καμβά

HerNews ka

Ιδέες για ντουλάπες DIY που είναι εκπληκτικά εφικτές!

HerNews ka

Σπίτι -παιδότοπος για μωρά ως 9 μηνών

Her News b