HerNews.gr
Beauty

Βιταμίνες και συμπληρώματα για λαμπερό δέρμα

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μια ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη για λαμπερό δέρμα. Εξάλλου, το πρόσωπό είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι όταν μας κοιτάζουν. Χρησιμοποιούμε καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες κι όλους τους ορούς που έχουμε στα χέρια μας, για να πετύχουμε αυτή τη νεανική λάμψη που όλοι επιθυμούμε. Όμως πόσοι από εμάς εστιάζουμε στη βελτίωση της όψης του δέρματός μας από μέσα; Οι ανεπάρκειες βιταμινών θα εκδηλωθούν στο δέρμα σας με τη μορφή θαμπής επιδερμίδας, ρυτίδων κι ακμής. Σήμερα θα συζητήσουμε πώς μπορείτε απλά να προσθέσετε μερικές βιταμίνες και συμπληρώματα στη διατροφή σας για να σας δώσουν μια πιο υγιή και πιο νεανική λάμψη.

Βιταμίνη C

Εάν δεν τρώτε το μερίδιό σας από πορτοκάλια, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Η βιταμίνη C είναι μια από τις πιο απαραίτητες βιταμίνες που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για λαμπερό δέρμα. Βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, που είναι ο συνδετικός ιστός που διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό. Πάρτε λίγη βιταμίνη C στη διατροφή σας και πείτε αντίο σε αυτές τις ενοχλητικές ρυτίδες.

Βιταμίνη D

Αυτή είναι μια σημαντική βιταμίνη που πρέπει να προσέχετε, ειδικά τον χειμώνα. Δεδομένου ότι η βιταμίνη D παρέχεται κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο, εάν η έκθεση στον ήλιο είναι περιορισμένη, η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D μπορεί να είναι κάτι που αξίζει να εξετάσετε. Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη της ακμής και των ανεπιθύμητων κηλίδων.

Βιταμίνη Ε

Από την άλλη πλευρά, εάν περνάτε αρκετό χρόνο στον ήλιο κι αρχίζετε να βλέπετε τον αντίκτυπό του στο πρόσωπό σας, ίσως είναι καιρός να βάλετε λίγη βιταμίνη Ε στη ζωή σας. Ενώ η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού είναι πάντα η πρώτη γραμμή άμυνας στην αντηλιακή προστασία, η βιταμίνη Ε είναι μια εξαιρετική πηγή δευτερεύουσας υποστήριξης. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην απορρόφηση τυχόν επιβλαβών ακτίνων UV και μειώνει τις ρυτίδες και κάθε είδους φλεγμονή του δέρματος.

Βιταμίνη Α

Εάν τρώτε τα λαχανικά σας, θα πρέπει να λαμβάνετε το μερίδιό σας σε βιταμίνη Α. Ωστόσο, εάν η διατροφή σας δεν περιέχει χόρτα, θα αρχίσει να εμφανίζεται στο πρόσωπό σας με τη μορφή ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την κατάλληλη ποσότητα βιταμίνης Α για να βοηθήσετε στην επισκευή του ιστού του δέρματος. Περισσότερος κύκλος εργασιών σημαίνει πιο λαμπερή επιδερμίδα και λιγότερες ρυτίδες. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ευαίσθητο δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ακμή στα χέρια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Rihanna: Η διάσημη τραγουδίστρια ποζάρει έγκυος με τα εσώρουχα

HerNewskl

Coachella 2022: Τα hair looks που θα σε εμπνεύσουν για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις

HerNewskl