HerNews.gr
Beauty

Πώς να επανορθώσετε τα κατεστραμμένα από τη θερμότητα μαλλιά

Είτε προτιμάτε να ισιώνετε τα μαλλιά σας, είτε να κάνετε μπούκλες, το σίγουρο είναι ότι η θερμότητα  μπορεί να τα επηρεάσει. Οι υψηλές θερμοκρασίες ή το συχνό styling μπορούν να βλάψουν την υγεία των μαλλιών σας.

Με υπομονή και με τα κατάλληλα προϊόντα κι ενδεχομένως τη βοήθεια ενός επαγγελματία, μπορείτε να τα περιποιηθείτε. Μιλήσαμε λοιπόν με ειδικούς για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν εκτίθενται στη θερμότητα.

Παρακάτω διαβάστε πώς μπορείτε να επανορθώσετε τα κατεστραμμένα από τη θερμότητα μαλλιά.

Πώς επηρεάζει η θερμότητα τα μαλλιά σας;

Τα μαλλιά που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες χάνουν την ελαστικότητα και τη δύναμή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η έντονη θερμότητα μπορεί να στεγνώσει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας, γνωστό και ως επιδερμίδα. Η επιδερμίδα αναπτύσσει μικρές περιοχές τραυματισμού, που αντιπροσωπεύουν σπασίματα κατά μήκος της επιδερμίδας της τρίχας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξάτμιση των φυσικών ελαίων και της υγρασίας των μαλλιών. Τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνες κερατίνης και η υψηλή θερμότητα μπορεί να αλλάξει μόνιμα το σχήμα αυτών των πρωτεϊνών σε μοριακό επίπεδο.

Tips φροντίδας

Δεδομένου ότι η ζημιά λόγω θερμότητας είναι συχνά μη αναστρέψιμη, η πρόληψη είναι πάντα το κλειδί. Η καλύτερη πρακτική που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι να χρησιμοποιείτε κάθε φορά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το στέγνωμα με πιστολάκι ή την εφαρμογή ζεστού εργαλείου.

Επίσης το πιστολάκι πρέπει να είναι πάντα 15 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά. Και η συνεχής κίνηση μπορεί να προκαλέσει λιγότερη ζημιά στα μαλλιά από το φυσικό στέγνωμα. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό θερμότητας και να βεβαιωθείτε ότι το πιστολάκι σας έχει ρυθμιστεί σε μέτρια θερμοκρασία, καθώς η υψηλή θερμότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά.

Βρείτε το κατάλληλο λοιπόν προϊόν για τα μαλλιά σας και μια ολοκληρωμένη σειρά από σαμπουάν και μαλακτικό, για περισσότερη φροντίδα. Τέλος, η χρήση ενός κατάλληλου ορού, θα σας βοηθήσει.

Μπορείς να χτενίζεις τα βρεγμένα μαλλιά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτό είναι το must-have μακιγιάζ για την Πρωτοχρονιά!

HerNewskl

French Fade: Αυτό θα είναι το πιο κομψό μανικιούρ για τη νέα σεζόν!

HerNewskl

Summer Lips: Συμβουλές για τέλεια χείλη το καλοκαίρι

Her News