HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Πού και πότε θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, πλημμύρες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Η κακοκαιρία Ελίας βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κρυονέρι Καλαβρύτων. Χαλάζι σε μέγεθος αβγού άφησε πίσω του ένα τοπίο βομβαρδισμένο. Παντού φαίνονται τρύπες και λακκούβες. Υπόστεγα, κεραμοσκεπές και τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων έχουν καταστραφεί.

Οι κάτοικοι Καλαβρύτων περπατάνε ανάμεσα από σπασμένα κεραμίδια που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση.

Παρμπρίζ αυτοκινήτων και ηλιοροφές έχουν σπάσει από το χαλάζι. Καλλιέργειες σε χωριά των Καλαβρύτων έχουν καταστραφεί.

«Υπάρχουν καταστροφές και στην παραγωγή και σε στέγες από το χαλάζι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες χρονιές», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χάρης Μπονάνος.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι ξανά στα Τρίκαλα

Δρόμοι στα Τρίκαλα μετατράπηκαν σε ποτάμια για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγες μέρες μετά από τη φονική κακοκαιρία Ντάνιελ. Επιχειρηματίες στο κέντρο της Καρδίτσας θωρακίζουν τις βιτρίνες των μαγαζιών τους με σακιά γεμάτα χώμα για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

H 2η φάση της κακοκαιρίας, είναι η πιο σημαντική και επικίνδυνη και αφορά το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη. Σήμερα ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Ήπειρο και κυρίως στην Πρέβεζα και στην Άρτα, στη δυτική Στερεά, σε περιοχές δηλαδή της Αιτωλοακαρνανίας και στο κεντρικό Ιόνιο.

Η ανησυχία όσο περνάνε οι ώρες εντείνεται για τις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Και πριν ξεσπάσει ισχυρή βροχή, κάτοικοι από το Κιάτο είδαν φοίνικες να καίγονται δίπλα σε σπίτια από κεραυνό.

Εκατοντάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Πατρών Αθηνών μετά από κατολίσθηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 – Κατά λάθος ήχησε στην Άττική

Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 έφτασαν στους πολίτες της Θεσσαλίας, της Κοζάνης, της Φθιώτιδας, της βορειοανατολικής Αττικής και της βόρειας Εύβοιας εν όψει της νέας κακοκαιρίας.

Παρόλα αυτά, το μήνυμα που ήχησε στην Αττική ήταν λάθος. Συγκεκριμένα, το μήνυμα πήγαινε στους κατοίκους σε Τροιζήνα και Μέθανα.

Εντείνονται τα φαινόμενα

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στη Μαγνησία, Στη κεντρική Στερεά Ελλάδα, στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Βοιωτία και περιοχές στα βόρεια της Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη μεγάλα ύψη βροχόπτωσης θα δεχτούν τα κεντρικά και νότια , από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, η κεντρική Στερεά, πρόσκαιρα η Αττική αλλά και τα βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου. Πρόσκαιρες θα είναι και οι καταιγίδες στη δυτική Κρήτη, στις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο.

Μέχρι και την Πέμπτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Άστατος σήμερα – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Her News b

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 24χρονης Κύπριας Αναστασίας Αδαμίδου

HerNews ka

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Ενδιαφέρον σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για όλα τα μέλη

HerNews ka