HerNews.gr
Διεθνή

Ιράκ: Εκατοντάδες νεκροί & τραυματίες σε γαμήλιο γλέντι

Σε τραγωδία μετατράπηκε ο γάμος ενός ζευγαριού στο Ιράκ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην αίθουσα όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση.

Εκατοντάδες νεκροί

Η φωτιά ξεκίνησε από τα πυροτεχνήματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τη σκηνή και γρήγορα επεκτάθηκε στην οροφή. Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι φλόγες μετέτρεψαν σε κόλαση την αίθουσα όπου γινόταν η δεξίωση.

Ακολούθησαν εικόνες χάους, με τους σχεδόν 900 καλεσμένους να σπρώχνονται για να φτάσουν στην έξοδο. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν στον χώρο που είχε γεμίσει τοξικά αέρια.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη του ζευγαριού.

Πάνω από 150 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά. 50 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Ερυθρά Ημισέληνος ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών σε 450.

Αγνοούνται

Σύμφωνα με τις ιρακινές Αρχές ο λόγος που η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα είναι το γεγονός ότι η αίθουσα είχε κατασκευαστεί με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά.

Η τύχη πολλών καλεσμένων αγνοείται.

Τραγωδίες όπως αυτή δεν είναι σπάνιες στο Ιράκ, όπου μετά από δεκαετίες πολέμου, η εκτεταμένη διαφθορά και οι παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας στις κατασκευές έχουν στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Gigi Hadid: Καταδικάστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση επειδή μοιράστηκε ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς

HerNews ka

Kelly Clarkson: Aποκάλυψε τον τρόπο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Her News b

Μέγκαν Μαρκλ: Εξηγεί γιατί άρχισε να φοράει χρωματιστά ρούχα μετά την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα

HerNews ka