HerNews.gr
Pets

Τα θετικά του να κοιμάσαι μαζί με τον σκύλο σου

Εάν είστε λάτρεις των ζώων, πιθανότατα θα έχετε σκεφτεί δύο φορές να κοιμηθείτε στο κρεβάτι σας μαζί με τον σκύλο σας. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, υπολογίζεται ότι οι μισοί ιδιοκτήτες σκύλων στην Αμερική κοιμούνται δίπλα στα κατοικίδιά τους. Ο Terry Cralle, πιστοποιημένος κλινικός εκπαιδευτής ύπνου και εκπρόσωπος του Better Sleep Council, λέει ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θεωρούν τα κατοικίδιά τους μέλη της οικογένειας και έτσι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την άνεση και την ευτυχία των φίλων τους.

Λοιπόν, θα πρέπει να συνεχίσετε να χουχουλιάζετε με τον σκύλο σας στο κρεβάτι κάθε βράδυ, γιατί θα έχετε μια σειρά από θετικά να απολαύσετε.

Τα πλεονεκτήματα του να κοιμάστε μαζί με τον σκύλο σας

Αν κάποιος σας ρωτούσε γιατί αφήνετε τον σκύλο σας να κοιμάται στο κρεβάτι σας κάθε βράδυ, θα μπορούσατε να απαντήσετε: «Για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, της άνεσης και της συντροφικότητας». Και δεν θα ήσασταν οι μόνοι που νιώθετε έτσι.

Η Audrey Wells, MD, πιστοποιημένη ιατρός ύπνου και ιδρυτής του Super Sleep MD, λέει ότι ένα αγαπημένο κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει συναισθηματική σύνδεση και να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους, προάγοντας έτσι καλύτερο ύπνο. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρούν το κατοικίδιό τους ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, αξιόπιστο για να τους ειδοποιεί για απροσδόκητους θορύβους ή φώτα», προσθέτει.

Σας βοηθά να κρατηθείτε στα ζεστά όταν έχει κρύο

Έχετε την τάση να κρυώνετε; Τότε μπορείτε να απολαύσετε τη ζεστασιά ενός κατοικίδιου που κοιμάται στο πλευρό σας. Ο Cralle επισημαίνει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι παγερές νύχτες του χειμώνα αναφέρονται συχνά ως «τρεις νύχτες σκύλων».

Μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέρος της τακτικής νυχτερινής σας ρουτίνας, αυξάνοντας την ποιότητα του ύπνου

Τα κατοικίδια είναι ευαίσθητα στη ρουτίνα και μπορούν να βοηθήσουν στην επιβολή μιας τακτικής ώρας ύπνου και καλύτερης ποιότητας ύπνου για τον ιδιοκτήτη τους. Επίσης μπορούν να σηματοδοτήσουν την ώρα αφύπνισης το πρωί και ακόμη και να ζητήσουν λίγο χρόνο έξω για βόλτα και έκθεση στο φως της ημέρας.

Αν προτιμάτε να κοιμάστε με τον σκύλο σας και το βρίσκετε ωφέλιμο για τον ύπνο, η επιστήμη είναι με το μέρος σας. Η Amanda Farah, Εθνική Συντονίστρια Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς στο Best Friends Animal Society, λέει ότι ορισμένες μελέτες διαπιστώνουν ότι οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα και πιο ήσυχα όταν ο σκύλος τους κοιμάται κοντά τους.

Εάν εσείς και ο σκύλος σας κοιμάστε καλά μαζί, θα απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία που συνοδεύουν τον καλό βραδινό ύπνο, όπως βελτιωμένη πνευματική διαύγεια, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειωμένο άγχος και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα πιο δημοφιλή σκυλιά παγκοσμίως

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πράγματα που θέλει ο κτηνίατρος να σταματήσετε να κάνετε

Her News

Η γάτα μου νιαουρίζει: Τι σημαίνει το κάθε «Νιάου» και πότε να ανησυχήσεις

Her News

Πώς να εκπαιδεύσω σωστά τη γάτα μου;

Her News