HerNews.gr
DECORNEWS

Είναι ασφαλές να μαγειρεύετε ωμό κρέας με ξύλινη κουτάλα;

Μια ξύλινη κουτάλα είναι ένα από εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία για την ευελιξία στην κουζίνα. Δεν γρατσουνάει τις κατσαρόλες σας ούτε αμαυρώνει το αντικολλητικό φινίρισμα των τηγανιών.

Οι ξύλινες κουτάλες δεν δίνουν καμία γεύση στο φαγητό που μαγειρεύετε, με τον τρόπο που μπορεί να βρείτε ένα μεταλλικό εργαλείο μπορεί να αφήνει μια μεταλλική γεύση.

Η εργασία με όξινα συστατικά δεν είναι πρόβλημα με τις ξύλινες κουτάλες, καθώς δεν αντιδρούν και σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους. Εάν έχετε αφήσει κατά λάθος μια ξύλινη κουτάλα σε μια κατσαρόλα που έχει ρυθμιστεί για να σιγοβράσει ή ανακατέψατε το ριζότο , τότε μπορείτε να εκτιμήσετε την αντοχή στη θερμότητα της ξύλινης κουτάλας. μια φωτογραφία ενός ατόμου που μαγειρεύει ωμό κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ένα ξύλινο κουτάλι

Σε αντίθεση με τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα, νάιλον, σιλικόνη ή πλαστικά, το ξύλο λειτουργεί διαφορετικά. Το ξύλο είναι πορώδες, το οποίο είναι και ευεργετικό και μειονέκτημα. Ενώ το ξύλο είναι πιο μαλακό από ένα ισοδύναμο από ανοξείδωτο χάλυβα, το πορώδες του σημαίνει ότι τα ξύλινα κουτάλια μπορούν να απορροφήσουν το χρώμα του μαγειρέματος, ειδικά αν τα συστατικά τείνουν να λερώνουν. Επιπλέον, σημαίνει ότι το ξύλο μπορεί επίσης να απορροφήσει το άρωμα ή τη γεύση.

Είναι ασφαλές να μαγειρεύετε ωμό κρέας με ξύλινη κουτάλα;

Είτε σοτάρετε κιμά είτε γαλοπούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινη κουτάλα όταν μαγειρεύετε ωμό κρέας. Αν και η πορώδης φύση του ξύλου δεν προκαλεί ανησυχία όταν σκέφτεστε τα βακτήρια, απαιτεί λίγη προσοχή. Ο σωστός καθαρισμός και η φροντίδα των ξύλινων κουταλιών είναι απαραίτητος για την αποφυγή πιθανής  μόλυνσης.

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τις ξύλινες κουτάλες

Για να καθαρίσετε καλά τις ξύλινες κουτάλες, πλύντε με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι πιάτων. Το να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως στον αέρα μόνα τους είναι ένα κρίσιμο βήμα – αντί να στεγνώσουν με μια πετσέτα πιάτων, η οποία θα μπορούσε να εξαπλώσει τα βακτήρια που μετριάζονται με το στέγνωμα στον αέρα.

Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να στεγνώσουν σωστά τα ξύλινα κουτάλια στον αέρα. Τοποθετήστε τα σε μια θήκη για σκεύη ή σε σχάρα στεγνώματος, με το χερούλι προς τα κάτω, έτσι ώστε το φαρδύ στρογγυλεμένο κομμάτι του κουταλιού να είναι επάνω και ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί καλά γύρω του.

Ενώ το πλύσιμο  είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να τις απολυμάνετε. Αφού πλύνετε τις κουτάλες σας, μουλιάστε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες σε αποσταγμένο λευκό ξύδι. Σκουπίστε τις κουτάλες, συμπεριλαμβανομένων των λαβών, και αφήστε τες να καθίσουν για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε και ξεπλύνετε ξανά με τα προαναφερθέντα βήματα. Αυτή η διαδικασία απολύμανσης μπορεί επίσης να ακολουθηθεί εάν πρέπει να καθαρίσετε την ξύλινη σανίδα κοπής σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6+1 μέρη που ξεχνάτε να καθαρίσετε και δεν πρέπει να παραλείπονται!

HerNews ka

Decornews: Τα λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού- Πως να τα αποφύγουμε

HerNews ka

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται μουσικό δωμάτιο

Her News b