HerNews.gr
Ψυχολογία

Οι θεραπευτές λένε ότι αυτές οι 2 κοινές συνήθειες τροφοδοτούν το άγχος σας

Το άγχος είναι ένα πολύ φυσιολογικό, αλλά ταυτόχρονα ένα ανεπιθύμητο συναίσθημα. Οι περισσότεροι από εμάς θα επιλέγαμε να μην το ζήσουμε αν μπορούσαμε.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν συναγερμός καπνού, λέει η Natasha Reynolds, ψυχοθεραπεύτρια στο Bloom Psychology & Wellness στο Τορόντο. Αυτός ο ανιχνευτής καπνού σας ειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο και σας επιτρέπει να βγείτε από το σπίτι σας με ασφάλεια. Όμως σας ειδοποιεί επίσης για πράγματα που δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα.

Όταν αυτός ο συναγερμός καπνού χτυπά συχνά σε πράγματα που δεν είναι επικίνδυνα, μπορεί να είναι σημάδι αναζήτησης υποστήριξης. Επιπλέον, κοινές σκέψεις, συμπεριφορές και ενέργειες κάνουν τον συναγερμό καπνού του άγχους να χτυπά πιο συχνά από όσο θα έπρεπε. Ορίστε ποιες είναι οι 2 κοινές συνήθειες που τροφοδοτούν το άγχος σας

Ασπρόμαυρη σκέψη

«Ένα συνηθισμένο μη χρήσιμο μοτίβο σκέψης μπορεί να ονομαστεί ασπρόμαυρη σκέψη ή επίσης γνωστό ως σκέψη «όλα ή τίποτα», τονίζει η Natasha Reynolds.

Αυτό το είδος θα μπορούσε να σημαίνει να βλέπεις τις καταστάσεις ως καλές ή κακές και να μην λαμβάνεις υπόψη τις γκρίζες περιοχές.

«Έτσι, για παράδειγμα αν έκανες ένα λάθος σε ένα email, αυτό πρέπει να σημαίνει ότι είσαι ανίκανος και το άλλο άτομο το σκέφτεται επίσης», είπε. Στην πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι είστε ανίκανοι. Ένα λάθος σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος, και το άτομο που έλαβε το μήνυμα το σκέφτεται επίσης (δηλαδή, αν παρατηρήσει καν το λάθος).

Αυτές οι σκέψεις μπορούν να σας απογοητεύσουν και ακόμη και να κάνουν τις μελλοντικές επικοινωνίες πραγματικά αγχωτικές. Έτσι το άγχος θα επικρατεί κάθε φορά που πρέπει να στείλετε email σε αυτό το άτομο ή ακόμα και να σας κάνει να σταματήσετε να στέλνετε email εντελώς.

Καταστροφικές σκέψεις

Έχετε ανησυχήσει ότι το άγχος σας θα σας έκανε να λιποθυμήσετε και δεν θα λάβετε βοήθεια από τους γύρω σας; Ή έχετε στείλει ποτέ καθυστερημένα την επιταγή ενοικίου σας και υποθέσατε ότι αυτό σημαίνει ότι θα σας διώξουν αμέσως;

Αυτό είναι γνωστό ως καταστροφολογία, που είναι να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο και να πιστεύουμε ότι αυτό το σενάριο είναι αυτό που είναι πιο πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με την Reynolds. Όπως μπορείτε να περιμένετε, η καταστροφολογία συμβάλλει στο άγχος.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να αμφισβητήσετε αυτές τις ιδέες του χειρότερου σεναρίου λέγοντας: “Κι αν όλα πάνε καλά” ;

Είδη ψυχοθεραπείας που μπορεί να βοηθήσουν την ψυχική σας υγεία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ψυχολογία: Γιατί ρίχνουμε το φταίξιμο για τα λάθη μας στους άλλους;

Her News b

Χρώματα: Τι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας

Her News

Άνδρες ή γυναίκες; Ποιο φύλο είναι πιο άπιστο;

Her News b