HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Η πρωινή ναυτία στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα. Αλλά ορισμένες μέλλουσες μητέρες, εκπλήσσονται όταν εμφανίζουν ξανά ναυτία και έμετο στο τρίτο τρίμηνο. Καθώς το μωρό σας συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται μεταξύ 27 και 40 εβδομάδων, μπορεί να εμφανίσετε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα. Να είστε βέβαιες ότι σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σχεδόν το 33% των εγκύων εμφανίζουν ναυτία και σχεδόν το 24% εμφανίζει τάση προς εμετό στο τρίτο τρίμηνο. Εάν βρίσκεστε με αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να είναι χρήσιμο να μάθετε για πιθανές αιτίες και εφαρμόσιμες λύσεις.

Συνήθεις αιτίες ναυτίας στο τρίτο τρίμηνο

Για ορισμένες εγκύους, η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο είναι απλώς μια επέκταση αυτού του συμπτώματος της εγκυμοσύνης. Γνωστή ως hyperemesis gravidarum (HG), αυτή η κατάσταση προκαλεί επίμονη και σοβαρή πρωινή ναυτία που συχνά απαιτεί φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί. Εάν έχετε διαγνωστεί με HG, θα συνεργαστείτε με τον γιατρό σας για να διαχειριστείτε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης, το μωρό σας περνά το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου τριμήνου μεγαλώνοντας και βάζοντας στρώματα λίπους πριν γεννηθεί. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, μαζί του μεγαλώνει και η κοιλιά σας. Η αναπτυσσόμενη μήτρα σας ασκεί μεγάλη πίεση στο στομάχι σας και πολλές έγκυες δυσκολεύονται να καταναλώσουν και να χωνέψουν μεγάλα γεύματα. Εάν τρώτε ένα μεγάλο γεύμα, μπορεί να αισθανθείτε ναυτία. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποτρέψετε τη ναυτία και τον έμετο.

Η καούρα (παλινδρόμηση οξέος) είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες ναυτίας στο τρίτο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μύες  μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου χαλαρώνουν λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι χαλαροί μύες μπορεί να προκαλέσουν το οξύ του στομάχου να ανέβει στον οισοφάγο, οδηγώντας σε καούρα.

Η πίεση στο στομάχι σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καούρα στο τρίτο τρίμηνο. Καθώς το μωρό και η μήτρα σας συνεχίζουν να μεγαλώνουν, ασκείται μεγάλη πίεση στο στομάχι σας, η οποία μπορεί να αναγκάσει το οξύ προς τα πάνω και να οδηγήσει σε καούρα, ναυτία και έμετο στο τρίτο τρίμηνο. Εάν αντιμετωπίζετε καούρα, η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Συμβουλές για να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εγκυμοσύνη: 5 λόγοι που πρέπει να ακούς μουσική κατά την περίοδο της κύησης

Her News b

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

HerNews ka