HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Συμβουλές για να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης για να βελτιώσετε τον ύπνο, σας παρουσιάζουμε λεπτομερώς τα διαφορετικά στιλ μαξιλαριού και τις καλύτερες θέσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, ώστε να κοιμηθείτε καλύτερα!

Τύποι μαξιλαριών εγκυμοσύνης

Πριν προχωρήσουμε κατευθείαν στο πώς να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους διάφορους τύπους. Υπάρχουν δύο βασικά στιλ για να διαλέξετε, μαξιλάρι σε σχήμα U και μαξιλάρι σε σχήμα C.  Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτά τα μαξιλάρια φαίνονται ακριβώς όπως ακούγονται. Ακολουθούν οι βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για το καθένα.

Μαξιλάρι εγκυμοσύνης σε σχήμα U

Αυτό το αξεσουάρ κρεβατιού παρέχει στις μέλλουσες μαμάδες στήριξη στο κεφάλι, την κοιλιά και την πλάτη. Καταλαμβάνει πολύ χώρο στο κρεβάτι, επομένως είναι καλύτερο όταν έχετε πολύ μεγάλο κρεβάτι.

Μαξιλάρι εγκυμοσύνης σε σχήμα C

Αυτό το μαξιλάρι παρέχει λιγότερη υποστήριξη. Οι μαμάδες μπορούν είτε να δώσουν προτεραιότητα στην κοιλιά τους, είτε στην πλάτη τους, μαζί με το κεφάλι τους. Ωστόσο, καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Αφού επιλέξετε το μαξιλάρι που ταιριάζει καλύτερα για εσάς και το κρεβάτι σας, πρέπει να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το αξεσουάρ ύπνου! Αν έχετε το σχήμα U τοποθετήστε το μαξιλάρι ανάποδα στο κρεβάτι σας, με το κεφάλι σας στην καμπύλη. Στη συνέχεια, μπορείτε να στηρίζετε την κοιλιά σας στη μία πλευρά του μαξιλαριού. Για βέλτιστη στήριξη, τοποθετήστε επίσης το πάνω μέρος των πλευρών του U ανάμεσα στα γόνατά σας.

Δεδομένου ότι το μαξιλάρι σε σχήμα C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει είτε την κοιλιά, είτε την πλάτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους. Για στήριξη της κοιλιάς, τοποθετήστε το κεφάλι σας στην καμπύλη με την πλευρά του C στραμμένη προς την κοιλιά σας. Στηρίξτε το στομάχι σας στο πλάι και, στη συνέχεια, σύρετε το κάτω μέρος του C ανάμεσα στα γόνατά σας.

Αντίθετα, για στήριξη της πλάτης, τοποθετήστε το κεφάλι σας στην καμπύλη με την πλευρά του C να ακουμπάει στην πλάτη σας. Στη συνέχεια, σύρετε το κάτω μέρος του C ανάμεσα στα γόνατά σας.

Αλλαγές στη διάθεση όταν είστε έγκυος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η λίστα για το μαιευτήριο – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News

Εγκυμοσύνη: 5 ασυνήθιστα συμπτώματα που την προδίδουν

Her News b

Εγκυμοσύνη και Γυμναστική: Πως θα γυμναστώ όσο είμαι έγκυος;

Her News b