HerNews.gr
Beauty

Tips για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου τώρα το φθινόπωρο

Το δέρμα του προσώπου συνήθως αφυδατώνεται μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επιδερμίδα μας μπορεί να φαίνεται ταλαιπωρημένη και θαμπή, ενώ ταυτόχρονα έχει χάσει τη φυσική της λάμψη, τόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όσο και λόγω της έκθεσής μας στον ήλιο.

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να είμαστε συνεπείς με τη ρουτίνα ομορφιάς μας και να δοκιμάσουμε νέες υφές και συστατικά. Ιδανικά, οι φθινοπωρινοί μήνες είναι κατάλληλοι για να δοκιμάσουμε πιο πλούσιες και ενυδατικές φόρμουλες σε προϊόντα περιποίησης, καθώς λόγω της αλλαγής του καιρού, το δέρμα μας έχει περισσότερες αυξημένες ανάγκες σε υγρασία.

1. Καθαρίστε αποτελεσματικά το δέρμα σας

Η διαδικασία του σχολαστικού πλυσίματος κάθε πρωί και βράδυ είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να αφαιρεθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, τα υπολείμματα του μακιγιάζ, το σμήγμα και η λιπαρότητα από το πρόσωπο. Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό με βάση την επιδερμίδα σας και χρησιμοποιήστε το με συνέπεια, ώστε να έχετε ένα τέλειο, καθαρό δέρμα.

2. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να ενυδατώσουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας! Συνήθως, το δέρμα μας έχει αυξημένες ανάγκες σε υγρασία, γι’ αυτό χρειάζεται πιο πλούσιες και θρεπτικές υφές.

Αν νιώθετε ότι το δέρμα σας «τραβάει» μετά τον καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε μια πιο πλούσια υφή στην κρέμα ημέρας ή και στην κρέμα νύχτας.

3. Κάντε απολέπιση

Τόσο το φθινόπωρο, όσο και ο χειμώνας είναι ιδανικές στιγμές για απολέπιση. Αυτούς τους μήνες, συνήθως είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στον ήλιο, άρα το δέρμα μας είναι λιγότερο εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Όπως είναι γνωστό, η επιδερμίδα μετά την απολέπιση είναι πιο ευαίσθητη στον ήλιο, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς και αντηλιακή προστασία τις επόμενες μέρες.

4. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όλο τον χρόνο

Η χρήση του αντηλιακού μας χειμώνα – καλοκαίρι είναι απαραίτητη. Η επιδερμίδα μας είναι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία όλο τον χρόνο. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με υψηλό υψηλό δείκτη προστασίας και λεπτή υφή.

Πότε θα δεις αποτελέσματα από ένα νέο προϊόν περιποίησης;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αραίωση φρυδιών: Γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε

HerNews ka

Irina Shayk: Tόλμησε το πιο σέξι wet hair look και είναι must για τις καλοκαιρινές διακοπές

HerNewskl

Shadow Roots: Βρήκαμε το trend που έφερε η Lady Gaga στα Oscars 2023

HerNewskl