HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Πόσο διαρκεί το σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Ήρθε η ώρα να ξετυλίξουμε τον μύθο ότι το καλό σεξ σημαίνει να διαρκεί όλη τη νύχτα. Το καλό σεξ αφορά την αμοιβαία ευχαρίστηση μεταξύ των δύο συντρόφων. Η πίεση να κρατήσει για μια ώρα ή περισσότερο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εμπόδιο για μια ευχάριστη σεξουαλική πράξη.

Πόσο πρέπει να διαρκεί μια σεξουαλική πράξη; 

Μια μελέτη σε 500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια διαπίστωσε ότι η διάμεση διάρκεια  σεξ ήταν 5,4 λεπτά, αλλά η απάντηση για το πόσο θα πρέπει να διαρκέσει δεν είναι τόσο απλή. Αυτό συμβαίνει επειδή το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι μετά από μια σεξουαλική επαφή. Η ιδανική διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεδρίας εξαρτάται από διάφορους αλληλένδετους παράγοντες, όπως και τα δύο επίπεδα ενέργειας, ο χρόνος που διαθέτετε, τι θέλετε και η συνολική σεξουαλική ικανοποίηση στη σχέση σας.

Ελπίζουμε να είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει «τέλειος χρόνος» που κάποιος θα πρέπει να αντέξει στο κρεβάτι. Αυτό που μετράει είναι να το απολαύσουμε πραγματικά.  Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη τα 1 με 2 λεπτά θεωρούνται πολύ λίγα και τα 3 με 7 λεπτά θεωρούνται επαρκή. Επίσης τα 7 με 13 λεπτά είναι επιθυμητά και τα 10 με 30 λεπτά θεωρούνται υπερβολή. 

σεξ

Πάρτε αυτούς τους αριθμούς υπόψη σας αν θέλετε, αλλά είναι υποκειμενικοί. Σύμφωνα με την επιστήμη η ιδανική διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεδρίας εξαρτάται πραγματικά από τα άτομα που εμπλέκονται και την κατάσταση.

Εάν είναι μια γρήγορη σύνδεση, θα μπορούσε να πάρει κυριολεκτικά 15 λεπτά. Αν είναι μια νύχτα με τον σύντροφό σου, μπορεί να θελήσεις να αφιερώσεις το χρόνο σου ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί και μετά να προχωρήσετε σε σεξουαλική επαφή.

5 πράγματα που οι ειδικοί του σεξ κρατούν πάντα στο υπνοδωμάτιό τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για καλύτερη υγεία;

Her News

Sexting: Απλές συμβουλές για να το πάτε σε άλλο… επίπεδο!

Her News

Μέγεθος πέους: Πώς μετριέται; Ποιος είναι ο μέσος όρος;

Her News b