HerNews.gr
Καριέρα

Επτά περίεργοι κανόνες εργασίας από όλο τον κόσμο

Είτε σκέφτεστε να βρείτε δουλειά στο εξωτερικό, είτε απλώς είστε περίεργοι για το πώς διαφέρουν τα οφέλη και τα δικαιώματά σας σε σύγκριση με άλλες περιοχές του κόσμου, υπάρχουν διάφοροι διεθνείς κανόνες εργασίας που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Ακολουθούν επτά περίεργοι κανόνες εργασίας από όλο τον κόσμο (που μπορεί ή όχι να σας κάνουν να θέλετε να μετακομίσετε αμέσως).

1. Εάν φοράτε ένα αστείο καπέλο για να εργαστείτε στη Νέα Ζηλανδία, μπορεί να χάσετε το 10% της αμοιβής σας

Αποδεικνύεται ότι η ανοχή για τα κωμικά καπέλα στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Στην πραγματικότητα είναι λίγο πολύ ανύπαρκτο.

Το να φοράς ένα τέτοιο καπέλο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παραβίαση του ενιαίου κώδικα και η ποινή θα μπορούσε να είναι μείωση μισθού.

2. Οι Ιάπωνες εργοδότες πρέπει να μετρούν τη μέση όλων των ηλικιών 40 με 75 ετών

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η παχυσαρκία στην Ιαπωνία, εισήχθη ο «νόμος Metabo». Αυτός ο νόμος θέτει ένα όριο μέσης (33,5 ίντσες για τους άνδρες και 35,4 ίντσες για τις γυναίκες) για όλους τους εργαζόμενους εντός του παραπάνω ηλικιακού εύρους.

Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι οι εργοδότες είναι νομικά υποχρεωμένοι να μετρούν τη μέση των εργαζομένων τους σε τακτική βάση, αλλά επίσης σημαίνει ότι όσοι υπερβαίνουν το όριο (και δεν χάνουν βάρος εντός τριών μηνών) πρέπει να πηγαίνουν σε μαθήματα δίαιτας.

3. Εάν εργάζεστε για το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, είναι παράνομο να κάνετε υπερωρίες

Στο υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, η εργασία 9 με 5 δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να βγάλεις τα προς το ζην, αλλά είναι ο μόνος τρόπος.

Μάλιστα, το υπουργείο απαγορεύει στους διευθυντές του να επικοινωνούν με το προσωπικό εκτός των ωρών εργασίας. Εκτός αν είναι επείγουσα ανάγκη. Ομοίως, οι εργαζόμενοι στη Γαλλία είναι νομικά υποχρεωμένοι να αποφεύγουν τα email εκτός εργασίας.

Γιατί; Για την προστασία του προσωπικού από την εκμετάλλευση. Με άλλα λόγια, εάν είστε επιρρεπείς στην υπερβολική εργασία, αυτό θα σας αναγκάσει κυριολεκτικά να σταματήσετε. Εκτός αν, ξέρετε, σας αρέσει να παραβιάζετε το νόμο.

4. Οι ινδικές εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους δεν μπορούν να απολύσουν άτομα χωρίς άδεια από την κυβέρνηση

Οι εργοδότες στην Ινδία πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την απόλυση του προσωπικού τους.

Σύμφωνα με έναν νόμο που χρονολογείται από τότε που η Βρετανία κυβερνούσε την περιοχή, όλες οι εταιρείες με πάνω από 100 άτομα υποχρεούνται να συμβουλεύονται την κυβέρνηση πριν απολύσουν ένα μέλος του προσωπικού.

Ωστόσο, ο νόμος μπορεί να ακυρωθεί εάν ο λόγος απόλυσης είναι ποινικό παράπτωμα.

5. Οι Βέλγοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα καριέρας; Ίσως ήρθε η ώρα να μετακομίσετε στο Βέλγιο.

Όχι μόνο οι εργαζόμενοι σε αυτήν τη χώρα δικαιούνται νόμιμα μια διακοπή σταδιοδρομίας ενός έτους από τη δουλειά τους, αλλά θα λάβουν επίσης πλήρη αμοιβή, ενώ λείπουν.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι επίσης εγγυημένο ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μόλις γυρίσουν, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον εργοδότη πριν φύγουν.

6. Ο μεσημεριανός ύπνος στη δουλειά είναι απολύτως εντάξει στην Ιαπωνία

Το να μείνετε ξύπνιοι στη δουλειά μπορεί να είναι κάπως ένας καθημερινός αγώνας για πολλούς από εμάς, αλλά αν εργάζεστε στην Ιαπωνία, δεν χρειάζεται πλέον να καταπολεμάτε την επιθυμία να αποκοιμηθείτε.

Όχι μόνο οι Ιάπωνες εργοδότες ενθαρρύνουν τον υπνάκο (γνωστός και ως «inemuiri») στη δουλειά, αλλά θεωρείται επίσης ως ένδειξη σκληρής δουλειάς.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να παραμένετε όρθιοι, ενώ κοιμάστε. Δεν επιτρέπονται μαξιλάρια γραφείου.

7. Δεν μπορείτε να δείξετε με το δάχτυλο στο Walt Disney World

Μαζί με μια σειρά από άλλους αυστηρούς κανόνες εργασίας, τα μέλη του καστ (υπάλληλοι του AKA) στο Disney World στη Φλόριντα έχουν επίσης πολύ συγκεκριμένες οδηγίες όταν πρόκειται να δώσουν οδηγίες.

Καθώς το να δείχνουν με ένα δάχτυλο θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό σε ορισμένες κουλτούρες, πρέπει να κάνουν χειρονομίες με δύο δάχτυλα ή να χρησιμοποιούν ολόκληρο το χέρι τους. Άλλοι περίεργοι κανόνες εργασίας της Disney περιλαμβάνουν το να μην λέτε τις λέξεις «Δεν ξέρω» (αντ’ αυτού να επιλέγετε να χρήσιμες/δημιουργικές απαντήσεις) και να έχετε ένα συγκεκριμένο ύψος για να παίξετε χαρακτήρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να οργανωθείς στην εργασία σου

Her News

Οι έξυπνοι τρόποι για να βρεις την δουλειά που ονειρεύεσαι!

Her News b

5 λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου αν ανήκεις στους 30άρηδες

Her News