HerNews.gr
Διεθνή

«Καλυτέρα νεκρή η κόρη μου πάρα όμηρος της Χαμάς. Ο θάνατος ήταν ευλογία» – Συγκλονίζουν οι ιστορίες συγγενών αγνοουμένων και νεκρών

Έβδομη μέρα των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και οι ιστορίες των ανθρώπων που ζουν την φρίκη του πολέμου συγκλονίζουν και σοκάρουν.

Η 8χρονη Έμιλι είναι ένα από τα θύματα της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί. Η αντίδραση του πατέρα της σοκάρει.

«Όταν μου είπαν πως είναι νεκρή, φώναξα «ναι» και χαμογέλασα. Γιατί ήξερα πως αυτό ήταν το καλύτερο νέο με βάση τα δεδομένα. Ήταν αυτό που ήλπιζα. Θα ήταν είτε νεκρή, είτε στην Γάζα. Κι αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στην Γάζα, είναι χειρότερο από τον θάνατο. Είναι χειρότερο από τον θάνατο. Το πως σου συμπεριφέρονται», ανέφερε ο πατέρας της Έμιλι, Τόμας Χαντ.

«Καλύτερα νεκρή η κόρη μου παρά στα χέρια της Χαμάς, λέει ο τραγικός πατέρας.

«Δεν θα είχε φαγητό και νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ένας Θεός ξέρει πόσους άλλους ανθρώπους. Θα ήταν τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και ίσως χρόνια. Ο θάνατος λοιπόν ήταν ευλογία», συμπλήρωσε.

Η 20χρονη ανθυπολοχαγός Αντάρ Μπεν Σιμόν ήταν επικεφαλής μιας ομάδας νεοσύλλεκτων στην στρατιωτική βάση Ζακίμ, ελάχιστα χιλιόμετρα βόρεια της Γάζας. Έπεσε πολεμώντας τους εισβολείς της Χαμάς, το περασμένο Σάββατο.

Ένα νέο βίντεο έρχεται στο φως από το μακελειό στο φεστιβάλ του τρόμου, ανατολικά της Γάζας.

Πέντε φίλοι προσπαθούν να ξεφύγουν την ώρα που οι σφαίρες πέφτουν βροχή από τα όπλα της Χαμάς. Πάνω στον πανικό χωρίζονται.

Μόνο δυο επέζησαν.

Ο ένας εκτελέστηκε επί τόπου, ο άλλος πιάστηκε όμηρος και δολοφονήθηκε λίγο αργότερα ενώ ο τρίτος αγνοείται… μάλλον στα χέρια της Χαμάς.

Εικόνες που μαρτυρούν τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι τρεις χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στο rave party το περασμένο Σάββατο το απόγευμα.

Την ίδια ώρα μέσα στην Γάζα εγκλωβισμένη η Ελίζαμπεθ Ελ Νάκλα, πεθερά του πρωθυπουργού της Σκωτίας, Χούμσα Γιουσάφ, εκλιπαρεί για βοήθεια.

Ακούγονται οι εκρήξεις την ώρα που μιλά.

«Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό. Το φαγητό που έχουμε, είναι λίγο. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό και θα χαλάσει. Έχω τέσσερα εγγόνια σε αυτό το σπίτι. Ένα μωρό δύο μηνών, ένα τετράχρονο και τα εννιάχρονα δίδυμα που σήμερα έχουν τα γενέθλιά τους. Ζητώ από τον κόσμο να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους», τόνισε η Ελίζαμπεθ Ελ Νάκλα.

Το βίντεο της 22χρονης Πλέστια Αλακάντ διακόπτεται από τον ήχο των εκρήξεων μπροστά από το σπίτι των γειτόνων της, όπου έχει βρει καταφύγιο στη Γάζα.

«Εδώ είναι η οικογένεια. Μαζεύονται σε ένα μέρος μακριά από τα παράθυρα», ανέφερε η 22χρονη.

Η νεαρή κοπέλα που καταγράφει την καθημερινότητας της μέσα στον πόλεμο λέει πως έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι της τρεις φορές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«And Just Like That»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας της δεύτερης σεζόν

Her News b

Michelle Obama: “Η κοινωνία δημιουργεί στις γυναίκες ανασφάλειες”

HerNewskl

Εμανουέλ Μακρόν: Η φωτογραφία με το ανοιχτό πουκάμισο

Her News