HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εργασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πέρα από τα θέματα του βρεφονηπιακού σταθμού, το όνομα του μωρού και τις προσαρμογές της διατροφής, ο οικονομικός προγραμματισμός είναι πιθανώς στο επίκεντρο όταν είστε έγκυος.

Δεν είστε μόνοι αν αναμένετε να εργαστείτε με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται ενώ είναι έγκυες με το πρώτο τους παιδί έχει αυξηθεί και είναι συχνά συνδεδεμένο με οικονομικούς λόγους.

Ακριβώς επειδή η εργασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει γίνει συνηθισμένη, δεν σημαίνει ότι οι έγκυες γυναίκες είναι πάντα επαρκώς προετοιμασμένες.

Εδώ είναι μερικές από τις λεπτομέρειες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εργασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να είστε έτοιμες. Αλλά θυμηθείτε να ακούτε το σώμα σας (και την ιατρική σας ομάδα!) για να καθορίσετε το καλύτερο σχέδιο για εσάς.

How Many Hours can Pregnant Women Work by Law? | DeltaNet | DeltaNet

Πότε να πείτε στο αφεντικό σας ότι είστε έγκυος;

Το να ανακοινώσετε ότι είστε έγκυος κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ομάδας σας το πρωί της Δευτέρας ή σε κάποιο πάρτι δεν είναι πολύ σωστό. Είτε είστε ενθουσιασμένοι που μοιράζεστε αυτά τα προσωπικά νέα είτε φοβάστε τον εφιάλτη που σας περιμένει, συχνά εξαρτάται από το πόσο υποστηρικτικό και επικοινωνιακό είναι το περιβάλλον εργασίας σας. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σημείο στην εγκυμοσύνη σας όταν πρέπει να πείτε στο αφεντικό σας ότι περιμένετε παιδί, αλλά είναι καλύτερο να λάβετε υπόψη τη φύση της δουλειάς σας. 

Είναι εντάξει να εργάζεστε μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία του τοκετού σας;

Είναι απολύτως εντάξει να εργάζεστε μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία του τοκετού σας . Για πολλές γυναίκες, είναι μια στρατηγική οικονομική και υλικοτεχνική απόφαση. Ο πιο κρίσιμος παράγοντας στην απόφασή σας θα πρέπει να είναι να ανταποκρίνεστε στα σημάδια του σώματός σας και να προσέχετε να μην υπερβάλλετε τον εαυτό σας εάν εργάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.Maternity pay and benefits - BabyCentre UK

 

Ορισμένοι τύποι εργασίας μπορούν να αυξήσουν τους κινδύνους απόκτησης πρόωρου μωρού, όπως εργασίες που περιλαμβάνουν άρση βαρών, υπερβολικό θόρυβο ή πολύωρη ορθοστασία.

Πότε είναι ώρα να σταματήσετε να εργάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μην αγνοείτε την ταλαιπωρία. Ακούστε το σώμα σας και ανταποκριθείτε προληπτικά σε αυτά που σας λέει. Εξάλλου, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε γυναίκα θα έχει μια μοναδική ποικιλία σωματικών και συναισθηματικών εμπειριών. Όταν το κάθισμα και η ορθοστασία είναι άβολα, με πρησμένα πόδια, πόνους στην πλάτη ή δύσπνοια, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε ξεκούραση στο κρεβάτι . Και αν έχετε συμπτώματα πρόωρου τοκετού με πόνο, κράμπες ή κηλίδες, χρειάζεστε άμεση ιατρική φροντίδα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Επαναλαμβανόμενες αποβολές: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Tα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να τρώτε τις ημέρες με καύσωνα

Her News