HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να τρώτε τις ημέρες με καύσωνα

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος αν διανύετε την εγκυμοσύνη σας, καθώς ο καύσωνας μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας. Είναι σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να επικεντρωθεί τόσο στη δική της υγεία, όσο και στην ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού της. Η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην προγεννητική φροντίδα. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε τροφές που είναι καλές για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, επειδή οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να ανέβουν στα ύψη.

Εκτός από το να πίνετε πολύ νερό, εδώ είναι μια λίστα με τροφές, που πρέπει να ενσωματωθούν στη διατροφή μιας εγκύου φέτος το καλοκαίρι για να είναι υγιής.

Αυγά

Στην εγκυμοσύνη, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου και την παραγωγή αντισωμάτων για το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, υποστηρίζουν την ανάπτυξη του σκελετού και των μυών του μωρού κι ενισχύουν τα οστά. Τα αυγά είναι μια φανταστική πηγή πρωτεΐνης, καθώς είναι ευρέως προσβάσιμα και απλά στην παρασκευή τους. Η χολίνη, η λουτεΐνη, οι βιταμίνες Β12 και D, η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ είναι επίσης άφθονα στα αυγά.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Για να διασφαλιστεί ότι οι μέλλουσες μητέρες λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα υδατανθράκων, συνιστάται να τρώνε τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Εκτός από τη βελτίωση της πέψης, οι πλήρεις υδατάνθρακες υποστηρίζουν τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά τα τρόφιμα είναι εξαιρετικοί προμηθευτές βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Φυλλώδη λαχανικά

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επειδή είναι γεμάτα βιταμίνες C, E και K. Τα πράσινα λαχανικά είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσκοιλιότητα κατά στην εγκυμοσύνη. Μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, όπως σαλάτες κι άλλα πιάτα, ενώ είναι επίσης χαμηλές σε θερμίδες.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Ένας οδηγός διατροφής για κάθε μέλλουσα μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τα κλασικά συμπτώματα που την προδίδουν

Her News

Οι αλλαγές που θα βιώσεις στην δεύτερη εγκυμοσύνη

Her News

Αυτοφροντίδα στη Λοχεία – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News