HerNews.gr
Ψυχολογία

Μήπως πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τα social media;

Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα από τα social media κάθε τόσο. Ανάλογα με τον χρόνο που αφιερώνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να χρειαστείτε ένα διάλειμμα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που τα διαλείμματα στα social media είναι υπέροχα, τόσο για την ψυχική σας υγεία, όσο και γενικότερα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα και δείτε είναι καιρός να αφήσετε για λίγο το Instagram.

Η ψυχική σας υγεία το χρειάζεται

Ακόμα κι αν δεν νιώθετε ότι το χρειάζεστε, θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ το χρειαζόταν η ψυχική σας υγεία, όταν κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμιο για την ψυχική σας υγεία να βλέπετε τα σημαντικότερα σημεία της ζωής των άλλων και να τα συγκρίνετε με τα δικά σας σημεία.  Ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει την ψυχική σας υγεία πολύ πιο δυνατή!

Θα ξεκουραστεί το μυαλό σας

Σκεφτείτε όλο τον χρόνο που ξοδεύετε στο Facebook και στο Twitter, κάνοντας άσκοπα κύλιση και ανάγνωση πληροφοριών, οι οποίες πιθανότατα δεν σας ενδιαφέρουν και τόσο. Φανταστείτε όλο τον “χώρο” που θα είχατε στο μυαλό σας αν περνούσατε έστω και μια ή δύο εβδομάδες μακριά από τα social media.

Η ζωή σας θα γίνει ξανά ιδιωτική

Ας είμαστε ειλικρινείς, ζούμε σε έναν κόσμο συνεχούς υπερβολικής κοινής χρήσης. Μπορεί να είναι συντριπτική κατά καιρούς. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι νιώθετε ότι ζείτε τη ζωή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν σταματήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λίγο, η ζωή σας θα γίνει ξανά δική σας. Θα είναι πολύ ωραίο να ζεις πράγματα στη στιγμή παρά για μια φωτογραφία για το Instagram!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάθε να ακούς τον Εαυτό σου: 4 τρόποι για να το πετύχεις!

Her News

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μιλά για το άγχος σε υποψήφιο & γονείς και μας δίνει συμβουλές

HerNews ka

Μάθε να αγαπάς το σώμα σου

Her News