HerNews.gr
Καριέρα

Οι καλύτερες δουλειές για εσωστρεφείς

Οι εσωστρεφείς απολαμβάνουν τη μοναξιά και αισθάνονται εξουθενωμένοι από την εκτεταμένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Συνήθως αντλούν την ενέργειά τους από το να είναι μόνοι αντί να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να απολαμβάνουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους. Μπορεί απλώς να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μόνοι τους από τους εξωστρεφείς. Ενώ ορισμένοι εσωστρεφείς προτιμούν τη μοναξιά ή τις μικρές ομάδες, μπορούν ακόμα να ξεπεράσουν τη ντροπαλότητα και να κάνουν επιτυχημένες κοινωνικές σχέσεις.

Αν ανήκετε κι εσείς στους εσωστρεφείς, έχουμε μερικές προτάσεις για δουλειά, που θα σας ταίριαζαν.

Ποιες δουλειές είναι καλές για εσωστρεφείς;

Οι φιλικές προς την εσωστρεφή εργασία συνήθως περιλαμβάνουν εκείνες που σας επιτρέπουν να εργάζεστε μόνοι σας και να χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας σε καθημερινή βάση.

Μπορείτε να γίνετε φροντιστής κατοικίδιων ζώων. Είναι μια τέλεια αρχική δουλειά για εσωστρεφείς που προτιμούν τη συντροφιά ζώων από τους ανθρώπους. Οι θέσεις εργασίας κάτω από αυτήν την ομπρέλα περιλαμβάνουν εκπαιδευτές ζώων, βοηθούς καταφυγίων ζώων, φύλακες ζώων και φύλακες ζωολογικού κήπου. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν γενικά απολυτήριο γυμνασίου και μπορεί να ζητήσουν πρόσθετη εκπαίδευση ή πιστοποιήσεις πριν ξεκινήσετε.

Επίσης μια καλή πρόταση για δουλειά είναι οι υπεύθυνοι μεταφορών. Χειρίζονται τον υλικοτεχνικό σχεδιασμό, την κατεύθυνση, το συντονισμό, την αποθήκευση ή τη διανομή υλικών για αποθήκες και εταιρείες μεταφορών.

Είναι μια καλή δουλειά αν είστε εσωστρεφής, που προσανατολίζεστε στη λεπτομέρεια, καθώς οι διαχειριστές μεταφορών πρέπει να παραμείνουν οργανωμένοι.

Δεν χρειάζεστε επίσημη εκπαίδευση για αυτή τη θέση, αν και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια δουλειά και να κερδίσετε υψηλότερο μισθό.

Εάν είστε ένας εσωστρεφής που είναι καλός με τις λέξεις και του αρέσει να δημιουργεί ιστορίες, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας κάτω από αυτήν την ομπρέλα, όπως η συγγραφή κειμένων, το μοντάζ, η δημοσιογραφία και η δημιουργική γραφή.

Τέλος, οι γραφίστες δημιουργούν εικαστικές τέχνες και σχέδια για διαφημιστικές καμπάνιες, μέσα ενημέρωσης και μάρκετινγκ.

Ανάλογα με τις κοινωνικές σας δεξιότητες και προτιμήσεις, μπορείτε να βρείτε δουλειά σε ένα γραφείο ή να ξεκινήσετε ως ελεύθερος επαγγελματίας και να επιδιώξετε απομακρυσμένες εργασίες με διαφορετικούς πελάτες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο εύκολες και πιο δύσκολες πόλεις για να βρεις δουλειά στην Ευρώπη

Her News

Mental Health: Πώς επηρεάζει η ψυχική υγεία την καριέρα σου;

Her News

8 τρόποι για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου!

Her News