HerNews.gr
Καριέρα

Οι πιο εύκολες και πιο δύσκολες πόλεις για να βρεις δουλειά στην Ευρώπη

Η εύρεση εργασίας μπορεί να μοιάζει σαν μια βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ, ειδικά στις πόλεις της Ευρώπης όπου οι ευκαιρίες είναι άφθονες, αλλά και οι προκλήσεις.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τις πόλεις όπου τα επαγγελματικά σας όνειρα μπορεί να πραγματοποιηθούν κι εκείνες στις οποίες μπορεί να βρείτε εμπόδια.

Ο μέσος μισθός και το κόστος ζωής, μεταξύ άλλων, λήφθηκαν επίσης υπόψη για την καλύτερη κατανόηση του εργασιακού τοπίου.

Ελάτε να εξερευνήσουμε τις καλύτερες πόλεις για να βρείτε δουλειά στην Ευρώπη!

Μαδρίτη

Η Μαδρίτη πρωτοστατεί ως η πιο σκληρή πόλη για όσους ψάχνουν δουλειά. Υπάρχουν 380.000 άτομα που ανταγωνίζονται για λίγο περισσότερες από 26.000 θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 14 άτομα που ανταγωνίζονται για μία θέση. Με 14 υποψηφίους να διεκδικούν κάθε διαθέσιμο ρόλο, η απόκτηση μιας δουλειάς εδώ μπορεί να μοιάζει μια δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, το μέσο εισόδημα υπερβαίνει το κόστος ζωής, προσφέροντας μια ελπίδα.

Παρίσι

Το Παρίσι έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας παρά τις πολυάριθμες θέσεις εργασίας, λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων όπως η αναντιστοιχία δεξιοτήτων μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, η ανταγωνιστική αγορά εργασίας και οι αυστηροί κανονισμοί μπορούν να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα.

Λονδίνο

Αν και μπορεί να μην είναι τόσο έντονο ανταγωνιστικό όσο η Μαδρίτη, το υψηλό κόστος ζωής κάνει την εύρεση εργασίας μια δύσκολη προσπάθεια. Όμως, ο δελεαστικός μέσος μισθός του Λονδίνου, δίνει υποσχέσεις για ευκαιρίες.

Ρώμη

Η Ρώμη είναι μια από τις πόλεις όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Όσοι εξασφαλίσουν μια θέση αντιμετωπίζονται με μέσο μισθό.

Βερολίνο

Το Βερολίνο στέκεται ψηλά ως καταφύγιο για όσους αναζητούν εργασία. Ο συνδυασμός πολιτισμού και καινοτομίας της γερμανικής πρωτεύουσας δημιουργεί ένα μοναδικό εργασιακό τοπίο για φιλόδοξους επαγγελματίες.

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ισορροπίας μεταξύ της  επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής. Με μια λογική αναλογία ατόμων και διαθέσιμων θέσεων εργασίας κι έναν μέσο μισθό που ξεπερνά το κόστος ζωής, αυτή η πόλη προσφέρει έναν αρμονικό συνδυασμό ευκαιριών καριέρας και ποιότητας ζωής.

Όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν δεχτείτε μια νέα δουλειά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί το LinkedIn υπερτερεί του βιογραφικού!

Her News

Συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά

Her News

Δεν πήρες προαγωγή; Να τι πρέπει να κάνεις!

Her News